Kommunvux söker grundskollärare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Kommunvux i Halmstad söker nu flera grundskollärare inom ämnena matematik och/eller svenska som andraspråk. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt ha ett stort engagemang för sina ämnen. Vi söker dig som drivs av att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. Samt som genom ett professionellt bemötande skapar tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. Undervisning kommer att ske på grundläggande nivå för vuxna. Som lärare på Kommunvux kommer du att arbeta i enlighet med målen i läroplanen och andra centrala och lokala styrdokument, samt ansvara för undervisning, bedömning och betygssättning. Som lärare hos oss kommer du även att ingå i ett arbetslag tillsammans med andra lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik och/eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Uppdraget kan komma att innebära ansvar som stödresurs för eleverna och erfarenhet av detta är därav meriterande. Vidare är du en engagerad person som trivs med undervisning av vuxna. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten avser en semestertjänst. Både tillsvidareanställning och allmän visstidsanställning kan bli aktuellt. Rekryteringen innefattar 1-3 tjänster.
Publicerad
2022-05-09
Ansök senast
2022-05-22

Upplysningar

 • Karin Christiansen
  Biträdande rektor
 • Ulf Bergström
  Rektor
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00173 Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga lärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörande beslut tas i organisationen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!