Abonnentingenjör

Om arbetsplatsen

Laholmsbuktens VA AB har ett av de bästa uppdragen som finns. Vi arbetar för en hållbar framtid med rent dricksvatten, friska vattendrag och hav, för nuvarande och kommande generationer. Vi är en del av landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Med utgångspunkt i Agenda 2030 försörjer vi Halmstads och Laholms kommuner med dricksvatten och ser till att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Vill du vara en del av en organisation som erbjuder arbetsglädje, delaktighet och utmanande arbetsuppgifter, där du får vara med och påverka utvecklingen av miljön och samhället i våra två växande kommuner?

Arbetsuppgifter

Som abonnentingenjör arbetar du med våra kunder och ger kvalificerad rådgivning från allt mellan stora företagskunder till villakunder. Du hanterar VA-avgifter och fakturafrågor samt genomför utredningar. Du kommer huvudsakligen att jobba med anslutningsärenden, handlägga nya VA-abonnenter, ha löpande kundkontakt, upprätta anslutningsuppgifter, dokumentera och följa upp. Frågorna kan röra såväl tekniska som juridiska och ekonomiska frågor. Ingen dag är den andra lik, du kommer ständigt att ställas inför nya utmaningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning eller yrkesutbildning. Det är meriterande om du har utbildning inom VA eller miljö eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är också meriterande om du har erfarenhet av kartverktyg. Då vår verksamhet styrs av Lagen om Allmänna Vattentjänster är det en stor fördel om du har intresse för juridiska frågor. För att trivas i rollen behöver du vara serviceinriktad och uppskatta lagarbete, bra på att kommunicera både internt och externt, ha ett bra ordningssinne och förmåga att hantera stress. Då det är stor variation av ärenden behöver du ha förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Eftersom arbetet innebär mycket kundkontakter är det viktigt att vara kommunikativ och kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. Att ha kundfokus är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa goda relationer med andra. Vi kommer i denna rekrytering att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-11-25
Ansök senast
2022-01-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
LBVAAB 2021/00484 Ansök

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställningen träder ikraft. B-körkort är ett krav. Laholmsbuktens VA tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.