HR-ansvarig

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha kul på jobbet och göra skillnad i en organisation som jobbar med samhällsviktig verksamhet! Som HR-ansvarig ingår du i ett team på förvaltningsstaben där utöver HR också ekonomi, kommunikation och IT ingår. Dina närmsta kollegor i vardagen är kommunikatör och HR-konsult/kommunikatör. Du kommer att arbeta med verksamhetsnära operativt stöd till förvaltningens chefer, utveckling av HR-processerna och som ledningsgruppstöd i strategiska HR-frågor. Intern- och ledningskommunikation är viktiga verktyg. Ditt arbete utgår från kommunens övergripande riktlinjer och strategiska mål och du ingår i olika kommunövergripande nätverk och råd. Uppdraget innebär att verka inom i stort sett hela HR- området med att löpande planera, förankra, driva, genomföra, följa upp och administrera samtliga processer inom dina tilldelade ansvarsområden. Det kan handla om: • Systematiskt arbetsmiljöarbete • Arbetsrättsliga processer • Medarbetarintroduktion • Rekrytering • Ledarutveckling • Lönebildningsprocesser/löneöversyn • Rehabilitering • Facklig samverkan • Strategisk kompetensförsörjning

Kvalifikationer

För att lyckas som HR-ansvarig på kulturförvaltningen ser vi att du har en akademisk examen inom arbets- eller personalvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flera års arbetslivserfarenhet av kvalificerat HR-arbete inom en stor organisation. Har du erfarenhet av kompetensförsörjning samt arbetat som chef ses detta som meriterande. Du har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, använder dig obehindrat av IT som ett verktyg i vardagen och kan snabbt sätta dig in i nya system. Det är en fördel om du har arbetat inom offentlig verksamhet. Du är en positiv och samarbetsinriktad person med ett coachande, motiverande och stöttande förhållningssätt som har förmåga att bygga relationer på alla nivåer. Du är lyhörd och nyfiken inför andras behov och vägleder med en "varm och fast" hand. Kommunicerar gör du på ett trovärdigt sätt med snabb och tydlig respons där du både tar till dig och för feedback vidare. Du är en person med gott ordningssinne som har förmågan att se helheten, har lätt för att hålla deadlines och leverera goda resultat även under press. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-10-04
Ansök senast
2021-10-22

Upplysningar

 • Lina Grahn
  HR-specialist
  Telefon: 035 - 13 71 00
  E-post: Lina Grahn
 • Marie Eriksson
  Vision
 • Tomas Johansson
  DIK
 • Carola Andersson
  Stabschef
  Telefon: 079 062 63 39
  E-post: Carola Andersson

Ansökan

Referensnummer
KN 2021/00128 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!