Nätverkstekniker

Om arbetsplatsen

IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens. Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35000 digitala verktyg, ca 40000 användarkonton och hundratals IT-system. På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, Klient och applikation samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

"I Halmstads kommun är digitalisering ett prioriterat område och vår ambition är att bli en ännu mer effektivare organisation. Vår IT-verksamhet utvecklas snabbt och nu behövs flera duktiga medarbetare för att möta våra nya spännande utmaningar. Vill du vara med att skapa ett smartare Halmstad och bidra till att ställa om Halmstads kommun till att bli mer digitalt tillgängligt? Väljer du oss så kommer du till en spännande och stimulerande miljö där du har möjlighet att växa utifrån dina egna förutsättningar. Goda utvecklingsmöjligheter och fortbildning finns och är individuellt anpassade för dig, beroende på vad du jobbar med. Vi arbetar i en av Halmstads största IT-miljöer med moderna verktyg och ofta den senaste tekniken inom IT för att stödja verksamheterna i Halmstads kommun. Vi har nyrenoverade lokaler och arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö vilket ger dig möjligheten att arbeta mer kreativt och effektivt. I rollen som nätverkstekniker kommer du att bistå både kollegor och kunder med felsökning och konfiguration av trådbundet och trådlöst nätverk. Du kommer ha möjligheten att utveckla Halmstads kommuns nätverk. Din arbetsdag kommer vara varierad och du kommer kunna påverka planering och införanden av nya lösningar. Vi är en modern arbetsgivare som erbjuder en hybrid arbetsplats med flextid möjlighet till distansarbete och träning under arbetstid.

Kvalifikationer

Vem är du? Du är en problemlösare med ett genuint intresse för IT-frågor och har en aktiv omvärldsbevakning. Du har en vilja att bidra till din egen och verksamhetens utveckling och ständiga förbättringar. Du har gymnasieutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten och en erfarenhet av praktiskt arbete i större nät med logiska nät som exempelvis wlan. Du känner dig bekväm i att dokumentera både i text och genom ritningar/bilder. Det är meriterande om du har erfarenhet av: • TCP/IP • Brandväggar, VPN, switching, routing, IT-säkerhet, 802.1X • LAN/WAN • DNS/DHCP • Övervakningsverktyg • IPv4/IPv6 • Nätverks arkitektur/design • Wirelessteknik • Processer som ITIL, ISO27000, ISO 14001 • Radius Du är en person som har lätt för att anpassa dig och snabbt kan angripa problem ur olika synvinklar och har en förmåga att se hur saker hänger ihop och påverkar varandra. God samarbetsförmåga och hög servicekänsla är självklara egenskaper och du är trivs med att jobba både självständigt och i nära samarbete med kollegor. Det är viktigt att du kan sätta dig in i kundernas behov och hur de jobbar, samt har förmågan att se möjligheter och utmaningar istället för problem. Att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt kommer uppskattas av alla. Bra svenska och engelska kunskaper kommer behövas för kontakt med leverantörer och kunder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-04-29
Ansök senast
2022-05-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
SE 2022/00087 Ansök

Övrig information

På IT-service är vi alla säkerhetsprövade i nivå 3 så det kommer att utföras i samband med anställning även för dig. B-körkort är ett krav Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.