Biblioteken i Halmstad söker bibliotekarier (timanställning)

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi timbibliotekarier till Biblioteken i Halmstad som består av Stadsbiblioteket, åtta närbibliotek, en bokbuss samt kommunens medborgarservice. Arbetet innebär att arbeta i bibliotekens informationsdiskar, vägleda besökare i såväl det fysiska som digitala biblioteket samt bokuppsättning. Vi söker dig som tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra. Du tycker om att arbeta med människor och är en flexibel, engagerad och nyfiken person.

Kvalifikationer

För att arbeta som timvikarie hos oss behöver du ha en påbörjad eller avslutad magisterexamen i Biblioteks- och informationsvetenskap, liknande utbildning eller erfarenhet av liknande arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och B körkort är önskvärt. Arbetspass både på dag- och kvällstid samt helger.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Urval sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-09-03
Ansök senast
2021-09-30

Upplysningar

  • Susanne Jedhagen
    Enhetschef
  • Tomas Johansson
    DIK
  • Emma Paradis
    Vision

Ansökan

Referensnummer
C62120 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!