Vi söker erfarna bygglovhandläggare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vi strävar efter ett processorienterat arbetssätt samt serviceperspektiv. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på förvaltningens resa att bidra till att vi är en myndighet som man vill ha och göra med och genom detta också hjälpa människor att uppfylla sina drömmar.

Arbetsuppgifter

Som bygglovhandläggare är dina främsta arbetsuppgifter handläggning av bygglov, förhandsbesked samt svara på olika typer av remisser. I rollen tar du ansvar för arkitektoniska och kulturhistoriska värden och ser till att nybyggnationen följer gällande lagstiftning. Rådgivning och service är andra viktiga arbetsuppgifter då många kontakter med olika delar av samhället ingår i rollen. De flesta bygglovsbeslut fattar du på delegation, men även att skriva fram ärenden till byggnadsnämnden ingår i uppdraget. Arbetet bygger på nära samarbete med kollegor, främst bygglovshandläggare, bygglovsingenjörer och tillsynsutredare, men även med andra avdelningar och förvaltningar inom kommunen. Som bygglovhandläggare hos oss är du och ditt arbete genom beslut och rådgivning med och bidrar till arbetet av Halmstads kommuns samhällsbyggnadsutveckling.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är högskoleutbildad arkitekt, jurist, bygglovhandläggare, byggnadsingenjör eller har en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Du bör ha varit verksam inom bygglov eller arkitektur i minst 3 år, längre än så är meriterande. Vi sätter stort värde på att du har ett positivt och serviceinriktat arbetssätt och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus och kunna samarbeta. För att trivas i rollen tror vi att du är strukturerad, trygg i dig själv samt pedagogisk och tydlig i din kommunikation. Du är lyhörd för gemensamma ställningstaganden, har inga problem med att ta egna initiativ och fatta väl underbyggda beslut. Du har goda kunskaper om plan- och bygglagen (PBL), plan- och byggförordningen (PBF), Boverkets byggregler samt annan relevant lagstiftning och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. Andra språk är meriterande. Vi arbetar med ByggR som ärendehanteringssystem. Körkort är ett krav. Hos bygg- & miljöförvaltningen tillämpas flextid, vi arbetar helt digitalt genom hela processen, du har även möjlighet till 5 extra semesterdagar samt att du blir en del av ett gott gäng med högt i tak och låg prestige som jobbar för varandra i ett av samhällbyggnadsprocessen absolut viktigaste yrken. Vi tillämpar löpande urval och lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt efter överenskommelse
Publicerad
2021-10-01
Ansök senast
2021-10-24

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C64111 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!