Speciallärare till Getingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Getingeskolan är en F-9 skola med cirka 650 elever. Vår slogan är ”Vi gör varandra bra” Skolan är från hösten uppdelad i 3 stadier F-3, 4-6, 7-9 samt grundsärskolan 1-9. Vår verksamhet på Getingeskolan växer och vi söker dig som är intresserad av att tillsammans med oss utforma speciallärarverksamheten för att möta alla våra elevers behov.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad speciallärare till Getingeskolan. Tjänsten kommer vara uppdelad 50% mot grundsärskolan samt 50% mot 1-3. Som speciallärare ser vi dig som en viktig länk i vårt skolutvecklings- och systematiska kvalitetsarbete tillsammans med rektorer. Specialläraruppdraget handlar om, att tillsammans med arbetslagens pedagoger och elevassistenter, arbeta målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument med särskilt fokus på ett läs- och skrivutvecklande arbete. Teamet arbetar ständigt och systematiskt med att utveckla undervisningen samt de anpassningar och det stöd som krävs för att samtliga elever skall nå så långt som möjligt. Vår elevhälsa använder sig av EHM (elevhälsomöten). Meriter att tidigare arbetat med detta är meriterande. Specialläraren ingår i skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolsköterska, Syv, specialpedagog samt speciallärare. (ibland med psykolog)

Kvalifikationer

Krav: Utbildad och legitimerad speciallärare. Vi ser gärna att du har inriktning läs och skriv. Som person är du positiv, flexibel, har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och bemötande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tre månades provanställning inledningsvis.
Publicerad
2021-05-24
Ansök senast
2021-06-13

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00378 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!