Verksamhetschef till daglig verksamhet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Daglig verksamhet finns både som gruppverksamhet och som individuell verksamhet. Våra verksamheter är anpassade efter individens förutsättningar, individuella behov och intressen. Inom alla våra verksamheter arbetar vi med tydliggörande pedagogik. Vi erbjuder det mesta från estetisk verksamhet, friskvård, hantverk, återvinning, kontors- och trädgårdsarbete med mera. Vi erbjuder även sysselsättning såväl i grupp som enskilt på olika företag och förvaltningar runt om i Halmstad. Daglig verksamhet är en pedagogisk verksamhet med målet att få ut deltagare i sysselsättning

Arbetsuppgifter

Är du en trygg, tillitsfull och strategisk ledare med stort intresse för LSS-området? Vill du att ha stort inflytande i att tillsammans med en kompetent ledningsgrupp utveckla kommunens dagliga verksamhet och göra skillnad på riktigt? Då kan du vara vår nya verksamhetschef! I uppdraget som verksamhetschef leder du verksamheten genom 5 st. enhetschefer som har det operativa ansvaret för sina enheter inom daglig verksamhet. I din roll arbetar du för att ge enhetscheferna rätt förutsättningar i det dagliga arbetet och för att de ska kunna utföra ett arbete med hög kvalité gentemot medarbetare, deltagare och anhöriga. Uppdraget innebär samarbete och samverkan med olika aktörer, allt från myndigheter och organisationer till näringsliv och företag. Du leder utvecklingen tillsammans med interna och externa intressenter. Som verksamhetschef har du både ett förvaltnings- och koncernperspektiv i ditt uppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att: • Planera, leda och utveckla verksamheten utifrån gällande politiska beslut, mål och riktlinjer. • Stå för helhetssyn på utveckling och förbättring utifrån gemensamma behov inom Halmstads kommun med särskilt fokus på daglig verksamhet. • Ha ett budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar och tillsammans med enhetscheferna utgöra verksamhetens ledningsgrupp. • Ansvara för förvaltningsgemensamma frågor. • Leda och utveckla i samverkan med andra aktörer inom och utom kommunen. • Leda verksamheten mot hög måluppfyllelse och driver det systematiska kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning eller motsvarande akademisk utbildning. Det är avgörande att du har dokumenterad ledarerfarenhet samt arbetslivserfarenhets från LSS-området. För att du ska kunna röra dig obehindrat mellan daglig verksamhets enheter ser vi att du har körkort B. Det är meriterande om du tidigare varit chef över första linjens chefer samt lett på strategisk nivå i liknande tjänst. Det är ett extra plus om du har en vana av att leda större förändringsarbeten. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt är van vid att använda datorn som ditt främsta arbetsverktyg. Det är bra om du tidigare arbetat i Stratsys, Procapita/Lifecare samt Heroma, dock inget krav. Som vår nya verksamhetschef har du förmågan att självständigt fatta beslut och få saker att hända. Du har ett stort engagemang för daglig verksamhet, dess medarbetare och deltagare samt kommunens uppdrag i stort. Du är en tillitsfull ledare som har lätt för att delegera ansvar och följa upp, samt har förmågan att hålla ihop helheten genom ditt strategiska kunnande och förhållningssätt. Vidare är du en god ambassadör och kommunikatör av verksamhetens övergripande vision, målbild och riktning. Du är skicklig på att få med dig medarbetare i samma riktning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-09-10
Ansök senast
2021-09-30

Upplysningar

 • Therese Berndtsson
  Kommunal
 • Ewa Gunnarsson
  Vision
  Telefon: 0708-90 71 75
 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Helen Nilsson
  Lärarförbundet
  E-post: Helen Nilsson

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00273 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.