Skolsköterska till grundskolan Vallåsskolan F-3

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vallåsskolan är en lågstadieskola i Halmstad och vi tar emot elever från årskurs F-3. Vi har i dagsläget ca 300 elever som fördelas i skolans tre-fyra spår. Till varje spår F-3 hör ett fritidshem. Vi söker en skolsköterska till Barn- och ungdomsförvaltningen, där placeringen är Vallåsskolan F-3 under läsåret 2021/2022.

Arbetsuppgifter

Skolsköterskans arbete är en fortsättning på mödra- och barnhälsovårdens hälsoprogram. Skolhälsovården omfattar alla elever i skolan och alla elever ska erbjudas hälsobesök och vaccinationer. Medicinsk elevhälsa (skolhälsovård) innebär främst hälsofrämjande och förebyggande arbete för att främja fysisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos elever. Som skolsköterska arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande arbete såväl som åtgärdande arbete. Du erbjuder och utför hälsobesök och vaccinationer enligt skollagen och Socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård och verkar för att smittskyddslag och lokala riktlinjer följs. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsoteam och övrig skolpersonal samt andra professioner i samhället. På Vallåsskolan har vi ett tätt samarbete med skolsköterska i åk 4-9. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Som skolsköterska kommer du att vara en viktig medlem av Vallåsskolans elevhälsoteam som dessutom kan bestå av kurator, specialpedagog och rektor. Elevhälsoteamen har också tillgång till skolläkare, skolpsykolog och logoped från centrala elevhälsan. I teamen arbetas systematiskt med utvecklingsfrågor som rör elev, klass och hela skolan samt EHT-gruppen. Du kommer att arbeta i elevhälsoteam som har högt ställda krav på arbetsgruppen som ett team. Professionerna stöttar varandra tvärprofessionellt i ibland utmanande uppdrag. Som skolsköterska kommer du också ha ett nära samarbete och samverkan med andra skolsköterskor i nätverk både skolområdesvis och centralt. Du får kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Verksamhetschefen ansvarar för ett introduktionsprogram samt stödjer dig i ditt uppdrag i den medicinska elevhälsan.

Kvalifikationer

Leg. sjuksköterska med en av följande specialistutbildning: barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning, samt god It-vana. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 10 augusti 2021.
Publicerad
2021-04-27
Ansök senast
2021-05-16

Upplysningar

 • Nina Geo
  Rektor
  Telefon: 073-4072706
 • Marie Hansén
  Vårdförbundet
  Telefon: 0731-43 15 52
 • Birgitta Reenbom
  Verksamhetschef Medicinsk elevhälsa
  Telefon: 0725-863244

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00293 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!