Vikarierande bibliotekarie till enhet Delaktighet och inkludering

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Till Biblioteken i Halmstad söker vi nu en bibliotekarie eller bibliotekspedagog. Vi erbjuder dig ett utvecklande och utmanande arbete där du tillsammans med andra kunniga kollegor bidrar till en verksamhet som berikar, utmanar och lockar alla i närområdet. Detta görs med kreativitet och engagemang. Vi söker en medarbetare som vill inspirera och förmedla läslust till alla barn och vuxna i deras närhet samt att göra biblioteket till en angelägen mötesplats i närområdet. Du kommer att samarbeta med kollegor inom biblioteken men också med andra aktörer i närområdet. Samarbete är viktigt men även förmågan att själv kunna driva vissa arbetsuppgifter och att ta egna initiativ. Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamheten både på enheten och för biblioteksavdelningen som helhet. Tjänsten ingår i enhet Delaktighet och inkludering och i första hand tjänstgör du på Vallås bibliotek men tjänstgöring kan också ske på övriga enheter. Helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har erfarenhet av arbete med människor i alla åldrar och du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Du är en aktiv omvärldsbevakare och har intresse för nya medier. Du har ett gott bemötande och trivs i rollen som förmedlare i mötet med bibliotekens användare och barn i synnerhet. Du har även god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt att tala inför grupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och B körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 16 december 2021 eller enligt överenskommelse. Löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Tidsbegränsad till
2022-05-14
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-10-24

Upplysningar

 • Jennie Henrysson
  Facklig representant, DIK
  Telefon: 035-13 96 88
 • Terése Bondesson
  Enhetschef
  E-post: Terése Bondesson
 • Emma Paradis
  Facklig representant, Vision

Ansökan

Referensnummer
C64880 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!