Enhetschef till miljöskyddsenheten

Om arbetsplatsen

Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vår förvaltning ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov, lantmäteriförrättningar, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Nu finns en unik möjlighet att bli ledare inom miljöområdet. Efter omorganisering skapas en ny enhet med ca 20 kompetenstarka medarbetare. Vill du vara en del i förändringsarbetet? Välkommen in med din ansökan! I detta spännande uppdrag får du möjlighet att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning samt samverka med andra enhetschefer. Du har även personal och budgetansvar. Du är det interna stödet till medarbetare, stöttar i beslutsprocesser och deltar i kundmöten vid mer komplexa frågor. Du förväntas vara närvarande i det vardagliga arbetet och jobba förebyggande med skapandet av den nya gruppen. Även kontakt med media kan förekomma.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i uppdraget tror vi att du har minst två års erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och minst ett års erfarenhet av att ha personalansvar. Det är meriterande om du har gått ledarprogrammet morgondagens ledare eller liknande. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete som ledare i kommunal verksamhet och god kunskap i utvecklande ledarskap. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom miljöbalksområdet. Som sökande till denna tjänst har du en eftergymnasial utbildning. Högskoleutbildning, universitet eller KY-utbildning som är inom relevant område. Du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt. Du som söker har god förmåga att leda och följa upp. Du pekar ut riktningen och visar vart enheten ska och leder den kulturresa som är påbörjad. Du tycker om att skapa goda relationer och nätverk och ser till att du får medarbetarnas förtroende. Du är bra på att presentera och kommunicera information, ser med enkelhet vad som är viktigt i underlag och kan förmedla det på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Kan förmedla kunskap till politiken och kommunicera framgångsrikt utåt. Du planerar och organiserar. Är tydlig gentemot medarbetare. Visar vägen och bidrar till stabilitet och trygghet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-12-23
Ansök senast
2022-01-16

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BM2021/00056 Ansök