Biblioteksassistent Biblioteken i Halmstad

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Enhet Medier & IT är en del av Stadsbiblioteket i Halmstad med ansvar för central hantering av medieinköp, katalogisering, cirkulation, medielogistik, krav- och fakturahantering, IT-system samt schema och bemanning.

Arbetsuppgifter

Till enheten söker vi nu en nyfiken, initiativrik och engagerad biblioteksassistent. Du kommer tillsammans med dina kollegor att utgöra en del av Team stöd som bland annat ansvarar för frågor som rör cirkulation, krav/fakturaärenden samt schema och bemanning på biblioteken i Halmstad. Teamet är en stödfunktion för arbetssätt och regelverk kring cirkulation och ansvarar för delar av stadsbibliotekets entréområde Enter. Du kommer även att möta och ge biblioteksservice till allmänheten i yttre tjänst på biblioteken i Halmstad. I tjänsten ingår, utöver ovanstående, att hålla internutbildningar och att introducera ny personal till arbetet. Du förväntas vara delaktig i och ta ansvar för verksamheten inom teamet, på enheten och för avdelningen som helhet. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Tjänstgöring på andra bibliotek kan komma att bli aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • är driftig, självgående och initiativrik • är strukturerad och noggrann • är samverkansinriktad, har en god social förmåga • har dokumenterade erfarenheter av att arbeta med service och bemötande • har en god pedagogisk förmåga • är väl insatt i MS-Officepaketet, iOS samt biblioteksdatasystemet Book-it Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-01-13
Ansök senast
2022-01-30

Upplysningar

  • Finn Axelsson
    Enhetschef Medier & IT
  • Emma Paradis
    Vision
  • Jennie Henrysson
    DIK

Ansökan

Referensnummer
KN 2022/00005 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!