Grundskollärare åk F-3 till Trönningeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Trönninge vo ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun. I området finns fyra förskolor, samt två skolor, där Eldsbergaskolan är en F-6 skola och Trönningeskolan är en F-9 skola. Skolans upptagningsområde sträcker sig utanför samhället. På Trönningeskolan går det totalt cirka 500 elever, varav ungefär 160 stycken elever går på skolans fritidshem.

Arbetsuppgifter

Vi söker F-3 lärare till Trönningeskolan som vill vara med och fortsätta utveckla vår undervisning som möter elevers behov för att nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Du arbetar utifrån en inkluderande elevsyn och ger elever möjlighet till inflytande och delaktighet över sin skoldag. Tjänsten erbjuder ett utmanande och stimulerande arbete där du får utvecklas i din profession. Du ingår i en lärande gemenskap som utmanar det självklara genom att våga prova den kanske okända vägen. Du tilltalas av vårt sätt att arbeta med skolutveckling, som utgår från ett utforskande förhållningssätt som kräver mod och tillit till processen. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur genom nyfikna frågor, ditt aktörskap, att du ser problem som utgångspunkt för förändring, spänningen att våga prova för att få veta mer. Du motiverar och inspirerar eleverna till lärande genom att använda deras fantasi och lust som drivkraft. Utöver undervisning består arbetet av att tillsammans med dina kollegor i arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen på skolan för att möta styrdokument och våra lokala utvecklingsområden. Du använder dig av pedagogisk dokumentation/formativ undervisning för att systematiskt förändra och förädla undervisningen. Du som nyutbildad eller du som har erfarenhet är lika välkomna att söka!

Kvalifikationer

Lärarexamen för F-3. Mentorsskap är en självklarhet för dig. Du ser det som en nödvändighet för att kunna ge eleverna de bästa förutsättningar genom sin skolgång. Du vill undervisa i alla de ämnen du är behörig för. Som person har du en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga, du är engagerad, analyserar och undersöker din undervisning och du ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. För att erhålla en kvalitativ undervisning fortbildar och uppdaterar du dig kontinuerligt gällande våra styrdokument, forskning och vetenskaplig grund. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet där goda ledaregenskaper som bidrar till att utveckla hela vår skola blir en tillgång.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse
Publicerad
2021-04-29
Ansök senast
2021-05-19

Upplysningar

  • Catharina Hjelte, Rektor
  • Nathalie Edlund
    Lärarförbundet
    E-post: Nathalie Edlund

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00298 Ansök

Övrig information

Intervjuer pågår löpande under ansökningstiden. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!