Biträdande rektor till Snöstorpskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Snöstorpsskolan ligger i de östra delarna av Halmstad. På skolan går omkring 380 elever i årskurserna F-5. Varje årskurs har mellan tre och fyra klasser.Snöstorpsskolan har många elever som går på fritidshem som är uppdelad på fyra olika fritidshem.Skolan har en stor skolgård med bra möjligheter till olika aktiviteterochettrastvärdsteamsom arbetar med meningsfulla raster och bemannar vårt lekotek. Inärområdet finns tillgång till grönområden, lekplatser och strövområden vid Fylleåns dalgång.Efter årskurs 5 flyttareleverna till Klaraskolan för att gå årskurs6-9. På Snöstorpsskolan arbetar mot tillgängliga lärmiljöer och att utveckla vårt värdegrundsarbete. I arbetet med tillgängliga lärmiljöer har vi bland annat en gemensam tavelstruktur som utgår från de sju didaktiska frågorna på hela skolan och påbörjat ett arbete med de fysiska lärmiljöerna i klassrummen. I värdegrundsarbetet har vi valt att schemalägga mentorstid en gång varje vecka där klasserna arbetar med gemensamma värdegrundsövningar och en fadderverksamhet där årskurserna möter varandra både i klassrum och på rasterna. Eftersom hela Halmstad växer planeras det att byggas en ny skola på Snöstorp och vill du vara med på resan att starta upp en ny skola från början är det här tjänsten för dig

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du ha ansvar för en avgränsad del av verksamheten och vara underställd rektor. Utifrån delegation från rektor har du personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar och arbetar för att den dagliga driften av verksamheten ska fungera effektivt. Du kommer organisera för att arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet sker med förankring i verksamhetens behov och att dina medarbetare är involverade och engagerade i det arbetet. I uppdraget förväntas du också leda och delta i verksamhetsövergripande utvecklingsfrågor inom ramen för enhetens lokala utvecklingsplan. Du kan komma att leda pedagogiska forum men också leda, delta eller samarbeta med andra grupper i verksamheten så som elevhälsoteamet eller utvecklingsgrupper. Du kommer ingå i den lokala ledningsgruppen och därmed arbeta nära rektor som utifrån Skollagen har det yttersta ansvaret. Tillsammans arbetar vi med övergripande verksamhetsfrågor och genom feedback och dialog gör vi varandra ännu bättre i våra olika ansvarsområden. Tillsammans med dina medarbetare kommer du analysera det arbete vi gör idag, för att ta lärdom om vad som kan behöva göras annorlunda i framtiden i syfte att utveckla verksamheten. Du kommer också att arbeta med förståelse för hur omvärlden förändras och vad du och verksamheten behöver arbeta med redan nu, för att klara de utmaningar som kommer runt hörnet. I ditt uppdrag kommer det att finnas inslag av administrativa uppgifter som följer med personal, ekonomi och arbetsmiljöansvaret vilket exempelvis kan handla om schemaläggning, riskanalyser, bemanning och frånvaroanalyser eller andra uppdrag som sker på delegering av rektor. I ditt uppdrag kommer du att få tillgång till en mentor.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är legitimerad lärare med erfarenhet av läraryrket. Vi ser också att du har erfarenhet av att processleda andra i pedagogiskt utvecklingsarbete. Du kommer leda i en alltmer digital värld vilket gör att du behöver göra digitala verktyg till en naturlig del av din vardag. Du har en god svenska i både tal och skrift. Det är ett plus om du har gått en ledarskapsutbildning så som framtidens skolledare eller annan likvärdig utbildning. Det är också meriterande om du gått VFU-handledarutbildning eller liknande. Du har förmågan att leda andra genom ditt sätt att agera som ett föredöme, sätta tydliga mål och strategier. Du är skicklig på att lyfta blicken och se hur helheten och dess beståndsdelar hänger ihop. Vidare är du en duktig organisatör som kan planera din verksamhet efter de förutsättningar du och dina medarbetare har. Du är också en person som står stadigt med fötterna på jorden och ser möjligheter där andra ser hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-10
Ansök senast
2021-11-30

Upplysningar

 • Pernilla Åhfelt
  Vårdförbundet
  Telefon: 0733-061109
 • Camilla Lithander
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 0766-965658
 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00789 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!