Grundskollärare idrott och hälsa Klaraskolan åk 6-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Klaraskolan är en av kommunens högstadieskolor och den startade hösten 2018 och har idag drygt 400 elever. Skolan har kommunens mest unika uppdrag där vi arbetar med elever från två helt skilda socioekonomiska områden i Halmstad. Det gör att uppdraget på skolan skiljer sig nämnvärt från andra skolor i kommunen. Förutom det pedagogiska uppdraget som vi alla har pågår ett stort arbete med integration, samverkan med andra förvaltningar och aktörer. Skolan har sin placering direkt bredvid en kommunens gymnasieskolor men också bredvid Arenahallen, där vi bedriver all vår idrottsundervisning. Det arbetar drygt 60 personer på skolan fördelat på fyra arbetslag, en elevhälsa, förberedelseklass och en särskild undervisningsgrupp. Skolan har till sommaren varit gång fyra år och en del rutiner har börjat ta form, men här finns fortfarande en del arbete kvar att påverka.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare i Idrott och Hälsa till Klaraskolan. Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet. Du anpassar undervisningen till eleverna och har ett formativt förhållningssätt. Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande. Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i Idrott och Hälsa i åk 6-9

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 220808 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-05-12
Ansök senast
2022-05-26

Upplysningar

 • Oskar Brusewitz
  Biträdande Rektor
  Telefon: 0720-842142
 • Nikola Trubarac
  Rektor
  E-post: Nikola Trubarac
 • Sead Ladjarevc
  Lärarförbundet.
  E-post: Sead Ladjarevc
 • Berat Sulejmani
  Lärarnas Riksförbund
  E-post: Berat Sulejmani

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00491 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!