Elevassistent till Getingeskolans grundsärskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Getingeskolans särskola växer och vi behöver dig som vill arbeta i grundsärskolan och på grundsärskolans fritidshem. Du kommer att arbeta tillsammans med ett glatt och utvecklingsinriktat gäng som utmanar och vill bli utmanade. På Getingeskolan arbetar vi tillsammans, därför söker vi dig som är en lagspelare. Vår drivkraft är att i alla lägen göra det som är bäst för eleverna. Vi har en vision som vi alltid lever efter Här gör vi varandra bra! Detta ställer stora krav på oss, vilket tilltalar oss.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent arbetar du med att stötta elever i deras dagliga skolarbete tillsammans med läraren i klassen. Du kommer även att arbeta på grundsärskolans fritidshem med de elever som är där efter sin skoldag. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Du ger stöd och stimulans utifrån elevernas specifika förutsättningar vilket kan innebära stöd i kunskapsinlärningen men även stöd i dagliga omvårdnadsbehov. Allt stöd ska främja utveckling och självständighet. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Arbetet innebär även att arbeta på grundsärskolans fritidshem.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Erfarenhet av att arbete på grundsärskola är önskvärt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i augusti 2022.
Publicerad
2022-05-11
Ansök senast
2022-05-25

Upplysningar

  • Sandra Björkman
    Rektor
    Telefon: 076-6960918
    E-post: Sandra Björkman
  • Kommunal
    Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00481 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!