Systemspecialist

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Är du en IT-intresserad person med goda kunskaper inom ekonomi som gillar att utveckla affärssystem? Vill du vara med och fortsätta digitalisera och effektivisera ekonomiarbetet i Halmstads kommunkoncern? Då är detta ett jobb för dig! Som systemspecialist på kommunledningsförvaltningens avdelning för Ekonomi och upphandling kommer du ingå i en grupp av ekonomer som arbetar med olika affärssystemsfrågor inom kommunkoncernen. I arbetsuppgifterna ingår förutom drift och utveckling av affärssystemet Unit4 Business World (UBW), en mindre del traditionella ekonomiuppgifter så som uppföljning och bokslutsarbete. Olika utrednings- och projektuppdrag inom arbetsområdet ingår som en naturlig del i arbetsuppgifterna. Mycket av arbetet sker tillsammans med övriga medarbetare inom avdelningen och kommunkoncernen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller ekonomi, gärna med båda inriktningarna. Kunskaper i SQL eller andra programspråk ser vi som meriterande, likaså att du har erfarenhet från databashantering och ekonomisystemsadministration. Om du har erfarenhet av liknande arbete ser vi det som fördel. Som person ser vi att du har kunskap och ett intresse av att driva och arbeta med verksamhetssystems- och digitaliseringsfrågor men även har kunskaper inom ekonomiområdet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att driva utvecklings- och förändringsprocesser, självständigt men även i grupp. Vi ser förutom ett stort IT-intresse att du är analytisk i ditt arbetssätt, är lösningsfokuserad och kan se samband mellan ekonomi och verksamhetens förutsättningar och behov. Som person är du strukturerad, utvecklingsinriktad, har en god känsla för service och kan på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-06-04
Ansök senast
2021-06-20

Upplysningar

 • Therese Wallgren
  SSR
  Telefon: 070-283 09 52
 • Joakim Norström
  Vision
  Telefon: 035-139696
  E-post: Joakim Norström
 • Anna-Lena Södergren
  Rekryteringsspecialist
  Telefon: 035-137100
  E-post: Anna-Lena Södergren

Ansökan

Referensnummer
KS 2021/00314 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!