Jurist

Om arbetsplatsen

Laholmsbuktens VA AB har ett av de bästa uppdragen som finns. Vi arbetar för en hållbar framtid med rent dricksvatten, friska vattendrag och hav, för nuvarande och kommande generationer. Vi är en del av landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Med utgångspunkt i Agenda 2030 försörjer vi Halmstads och Laholms kommuner med dricksvatten och ser till att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Vill du vara en del av en organisation som erbjuder arbetsglädje, delaktighet och utmanande arbetsuppgifter, där du får vara med och påverka utvecklingen av miljön och samhället i våra två växande kommuner?

Arbetsuppgifter

Rollen som jurist hos oss på Laholmsbuktens VA innebär ett kvalificerat arbete med frågor av varierande slag och inom olika rättsområden, Va-juridik med stort fokus på vattentjänstlagen, offentlig- och förvaltningsrätt, avtalsrätt, upphandling, processrätt och allmänjuridiska frågor. Inom offentlig upphandling kommer du bland annat att arbeta som anbud- och avtalsstöd samt överprövningsprocesser. Tjänsten innebär att du kommer fungera som en intern stöd- och styrfunktion gentemot verksamheten och du kommer företräda bolaget i rättsliga angelägenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen och har erfarenhet av att arbeta brett inom olika juridiska områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med VA-juridik, miljörätt och offentlig upphandling. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en organisation som utvecklas. Du ser helheten och är lösningsorienterad. Vi letar efter dig som en lagspelare som har mycket god samarbetsförmåga och social förmåga. Vidare är du analytisk, noggrann och strukturerad. Du tycker också att det är utvecklande att arbeta med flera projekt samtidigt och är van att arbeta självständigt mot deadlines.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-04-27
Ansök senast
2021-05-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
LBVAAB 2021/00217 Ansök

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställningen träder ikraft. B-körkort är ett krav. Laholmsbuktens VA tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.