Barnskötare till Stenstorps förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Barn- och ungdomsförvaltningen behöver tillfälligt öppna upp en till två avdelningar på Stenstorps förskola. Förskolan kommer hållas öppen under vårtermin 2022. Enheten ligger på gångavstånd till Kärlekens skola samt vackra grönområden. Vi söker nu medarbetare som vill vara med och starta upp ny verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare bidrar du till att vardagen för barnen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet. Tillsammans med dina kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet enligt förskolans läroplan tillsammans med dina kollegor. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. På informationsmöten med vårdnadshavare och pedagogiska samtal finns du med och bidrar till samtalet. I den dagliga kontakten med vårdnadshavarna är du engagerad, fokuserad och har ett vänligt bemötande gentemot vårdnadshavarna. Du skall gemensamt med övrig personal arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande verksamhet för barnen. Vi söker dig som tillsammans med förskollärarna: - planerar och dokumentera verksamhet utifrån våra styrdokument. - ser en utmaning i att skapa och utveckla lärmiljöer som stimulerar och utmanar barnen - har processen i fokus och vill arbeta med pedagogisk dokumentation där barnens delaktighet finns som en naturlig del för utveckling och lärande. - är ansvarfull, engagerad och har stor förmåga att se lösningar. Känner ansvar för avdelningen såväl som för verksamheten i helhet. - har god kännedom om förskolans styrdokument och vill vara med att driva, utveckla och arbetet med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget. - tycker att det är en utmaning att realisera läroplanens samtliga mål där normer och värden, lärande och utveckling samt barns inflytande bildar en helhet. V i söker en medarbetare med engagemang och ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett öppet och socialt klimat. Du är flexibel, tar ansvar och är initiativrik. Du sätter barnen i centrum och är bra på att samarbeta både med kollegor, föräldrar och barn. Du ska gilla utmaningar och jobba utifrån ett lösningsinriktat arbetssätt.

Kvalifikationer

Utbildad barnskötare motsvarande barn och fritidsprogrammet eller en tillsvidareanställning som barnskötare eller barnbiträde i Halmstad Kommun. Rollen kräver att du är flexibel och kan hålla många bollar i luften, kan ta självständigt ansvar och har fysiken för arbete med små barn. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom förskola är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-06-30
Publicerad
2022-01-04
Ansök senast
2022-01-16

Upplysningar

  • Ulf Röjbro
    Rektor
    Telefon: 076-495 95 36

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00023 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!