Specialpedagog åk 4-6 till Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Furulundsskolan är en treparallellig f-9 skola med ca 730 elever belägen i de centrala delarna av Halmstad. På Furulundsskolan tar vi alla ett gemensamt ansvar för elevernas trygghet samt för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Vår verksamhet utgår ifrån vår helhetsidé som är ett sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. På Furulundsskolan utvecklar vi tillsammans en tillgänglig lärmiljö för att höja måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vi har en flexibel organisation för att möte upp elevernas skilda behov. Vi har ett stort elevhälsoteam bestående av tre rektorer, tre specialpedagoger, två speciallärare, tre kuratorer, två skolsköterskor och en socialpedagog. Vi har även tillgång till central elevhälsa med psykolog och skolläkare. Den dagliga samverkan sker stadievis där den stora elevhälsan är uppdelad i tre mindre team. De separata elevhälsokompetenserna har ett nära samarbete över stadiegränserna. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen för att i samverkan med personalen utveckla en tillgänglig lärmiljö.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog tar du ett övergripande ansvar för det specialpedagogiska arbetet i verksamheten. Du arbetar nara ledningen med skolutveckling, uppfoljning och utvardering. Att arbeta med kvalitetsutveckling for att garantera en likvardig utbildning for alla elever blir en central uppgift for dig. Du har en viktig roll som den som kan ge stod och rad till skolledning och larare i deras arbete. Som specialpedagog kan du komma att arbeta i manga olika pedagogiska miljoer. Du förväntas samarbeta med olika aktorer i skolan, i syfte att gemensamt utveckla tillgängliga lärandemiljöer. Du tar ett helhetsansvar för hela processen kring arbetet med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram. Du utvecklar skolans elevhälsoplan tillsammans med övrig personal i elevhälsan. Vid behov undervisar du elever både enskilt och i grupp. Du förväntas leda och hålla möten med vårdnadshavare och elever. Även om grundplaceringen nu kommer att bli på mellanstadiet ska du kunna tänka dig att arbeta även på låg- och högstadiet. Vill att du är med och påverkar vårt förgivettagande och är med att utvecklar vår skola till att bli en ännu bättre skola.

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog med grundskollärarutbildning och har erfarenhet av undervisning. Du har tydliga tankar om hur elever i behov av särskilt stöd ska kunna optimera sin utveckling och sitt lärande samt kan omsätta dem i praktiken. Du möter elever utifrån deras behov och inser att du tillsammans med kollegorna har ansvaret för att eleven lyckas. Du vet när ett lågaffektivt bemötande är en självklar framgångsfaktor, men du har även förmågan att sätta gränser när detta behövs. Du behöver ha en mycket god samarbetsförmåga, vara flexibel och kommunikativ. Du har tydliga tankar om hur IKT kan stödja eleverna i deras lärande. Du har en bred erfarenhet av att ansvara för svåra samtal med vårdnadshavare. Du är orädd och har förmåga att stå för dina genomtänkta uppfattningar gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ser hinder, problem och utmaningar som ett naturligt inslag i vardagen som du löser enskilt eller tillsammans med oss andra. Vill du arbeta på en mycket trevlig arbetsplats i ett mycket väl fungerande och kompetent elevhälsoteam och känner igen dig i beskrivningarna är du välkommen med din ansökan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer och rekrytering sker fortlöpande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse Tjänsten är en semestertjänst
Publicerad
2021-04-23
Ansök senast
2021-05-09

Upplysningar

 • Dick Hero
  Rektor
  Telefon: 070-205 89 33
 • Björn Amorin, Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 070-9967779
 • Susanne Jovliden
  Lärarförbundet
  E-post: Susanne Jovliden

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00278 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!