Specialpedagog till Furulundsskolan åk 7-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. På Furulundsskolan utvecklar vi undervisningen tillsammans för att höja måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vi har ett stort elevhälsoteam bestående av tre rektorer, tre specialpedagoger, tre kuratorer, två skolsköterskor och en socialpedagog. Vi har även tillgång till central elevhälsa med psykolog och skolläkare. Den dagliga samverkan sker stadievis där den stora elevhälsan är uppdelad i tre mindre team. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen för att i samverkan med personalen utveckla en tillgänglig lärmiljö.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog tar du ett övergripande ansvar för det specialpedagogiska arbetet i verksamheten. Du arbetar nära ledningen med skolutveckling, uppföljning och utvärdering. Du arbetar med att utveckla likvärdiga och tillgängliga lärmiljöer på skolan tillsammans med lärare och övrig personal. Som specialpedagog på Furulundsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam och du kan också komma att ingå i andra grupper så som utvecklingsgrupp. Du ansvarar för att göra utredningar om behov av särskilt stöd och åtgärdsprogram samt vara ett stöd i arbetet med extra anpassningar. Du har nära kontakt med vårdnadshavare, andra myndigheter och håller i olika typer av möten. Vi söker nu en specialpedagog till åk 7-9.

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog alternativt speciallärare och har erfarenhet av undervisning. Du behöver ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och kommunikativ. Du har tydliga tankar om hur IKT kan stödja eleverna i deras lärande. Du är orädd och har förmåga att stå för dina genomtänkta uppfattningar gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ser hinder, problem och utmaningar som ett naturligt inslag i vardagen som du löser enskilt eller tillsammans med oss andra. Vill du arbeta på en trevlig arbetsplats tillsammans med ett välfungerande och kompetent elevhälsoteam och känner igen dig i beskrivningen ovan är du välkommen med din ansökan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer och rekrytering sker fortlöpande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-04-30
Ansök senast
2021-05-14

Upplysningar

 • Patrik Isaksson, rektor
  Telefon: 073-3446080
 • Susanne Jovliden
  Lärarförbundet
  E-post: Susanne Jovliden
 • Björn Amorin, Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 070-9967779

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00313 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!