Speciallärare till det individuella programmet på gymnasiesärskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt brinna för sina ämnen. Sannarpsgymnasiet söker nu en speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning till sitt team på det individuella programmet på gymnasiesärskolan. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse Stämde alla påståenden in på dig? Grattis! Då kan du fortsätta läsa! Som speciallärare hos oss kommer du att: - Arbeta med att planera, genomföra, följa upp och bedöma elevernas lärande utifrån gällande styrdokument - Arbeta med i yrket alla förekommande arbetsuppgifter - Arbeta för att skapa en så tillgänglig skolsituation som möjligt genom att anpassa lärmiljön för eleven i samverkan med andra lärare och elevhälsan - Arbeta mot målet att alla elever ska utvecklas som individer och att eleven ska känna att skolan ger en känsla av sammanhang - Som mentor ansvara för elever under deras studietid, innebärande utvecklingssamtal och andra föräldrakontakter samt elevvårdsinsatser i samverkan med elevhälsan - Dokumentera, utvärdera och planera verksamheten i samarbete med arbetslaget samt delta aktivt i skolutvecklingsarbetet

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är utbildad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning eller annan inriktning som arbetsgivaren anser lämplig. I andra hand söker vi dig som är legitimerad lärare/förskolelärare. Erfarenhet och/eller kunskap inom utvecklingsstörning, NPF och AKK är meriterande. Du har ett lågaffektivt bemötande. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-06-18
Ansök senast
2021-08-08

Upplysningar

 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring
 • Louise Ek
  Lärarnas riksförbund
  E-post: Louise Ek
 • Hans-Ove Sandberg
  Rektor
  Telefon: 070-560 47 88

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00218 Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga examensbevis och legitimation. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas. Varmt välkommen med din ansökan!