Vi söker ekonom till kommunledningsförvaltningen!

Om arbetsplatsen

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder här en roll i ett drivet team där uppgifter sköts i högt tempo. Vi har ett starkt utvecklingsdriv och våra medarbetare tar stort ansvar för koncernens bästa. Kärnuppdraget är återkommande arbetsuppgifter för denna tjänst, såsom ekonomirapportering, finansrapportering exempelvis. Men hos oss har du också möjlighet att själv få vara med och forma ditt jobb.

Kvalifikationer

Som vår nya ekonom ser vi det som avgörande att du har högskoleutbildning inom ekonomi eller likvärdig annan utbildning. Om du har erfarenhet av liknande arbete är det en fördel. Vi förutsätter att du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Excel. Som person är du prestigelös och har en god förmåga att se möjligheter och hitta lösningar på olika utmaningar och att engagera andra i denna process. Du har förmåga att leda och samordna komplexa processer. Du är analytisk och har lätt för att se kopplingar och sammanhang och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Du har lätt för att anpassa din kommunikation för olika målgrupper och du är bekväm med att tala inför och med andra människor. Som person ser vi att du har ett stort intresse för ekonomi, och människor. Vi ser att du är en självgående och initiativtagande person, som genom ditt positiva förhållningssätt har lätt för att skapa relationer på alla nivåer. Du är skicklig på att få fram ditt budskap i text och på ett välstrukturerat sätt dela med av värdefull information till organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-09
Ansök senast
2021-11-28

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2021/00505 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!