Enhetschef särskilt boende

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Är du en närvarande ledare med stort fokus på både personal och kund? Vill du komma in i ett spännande skede för hemvårdsförvaltningen, och dessutom vara med i en tid av utveckling med stor möjlighet att kunna påverka kommunal vård? Nu söker vi två nya enhetschefer till avdelningen boende som kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp med andra enhetschefer och verksamhetschef. På avdelningen för särskilt boende arbetar idag cirka 20 enhetschefer och präglas av en god kultur och bra resultat där kunden alltid är i fokus. Verksamheten ser ett ökat behov av att specialisera och utveckla för att förbereda enheterna för att kunna erbjuda en god och nära vård där du förväntas bidra. Som enhetschef på särskilt boende kommer dina övergripande ansvarsområden vara: • Ansvara för personal, verksamhetens kvalitet samt bedriva din enhet inom givna ekonomiska ramar. • Följa upp, åtgärda och säkra de kvalitetsmål och kunskapsbehov som finns hos personalen för att säkerställa en god kvalitet gentemot kund. • Följa upp och anpassa verksamhetens service utifrån kundens behov. • Aktiv bidra till förvaltningens övergripande vision och målbild.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant HSL-kompetens. Vi ser det som avgörande att du har tidigare chefserfarenhet med budget- och personalansvar. Du har dessutom erfarenhet av arbete kopplat till geriatrik, psykiatri, demens och rehabilitering. Det är meriterande om du har specialistutbildning inom geriatrik. Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Vi söker dig som tar initiativ, är självgående och kan fatta beslut, även i svåra situationer. Du är lyhörd med ett stort fokus på kundens, den närståendes och personalens varierande behov. Vidare har du ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete där du värdesätter samarbete, struktur och tydlighet gentemot dina medarbetare och kollegor. Som ledare är det ditt ansvar att skapa goda förutsättningar för att nå utsatta kvalitetsmål. Det är viktigt att du har förmågan att hålla huvudet kallt i pressade situationer och agerar professionellt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
1/9 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-04-29
Ansök senast
2021-05-24

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Ana Maria Chrysoulakis
  Verksamhetschef boende
 • Anna-Karin Liljedahl
  Vårdförbundet
  Telefon: 035-14 47 47

Ansökan

Referensnummer
HN 2021/00129 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Varmt välkommen med din ansökan!