Förrättningsassistent

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vår förvaltning ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov, lantmäteriförrättningar, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka? Lantmäterienheten är en del av kommunens Bygg- och Miljöförvaltning som ligger i nära anslutning till Halmstads tågstation. Idag är vi 10 personer med roller som förrättningslantmätare, lantmäteriingenjörer, förrättningsassistent och lantmäterichef. Vi är ett glatt gäng med god sammanhållning som nu söker efter en förrättningsassistent.

Arbetsuppgifter

Som förrättningsassistent på den kommunala lantmäterimyndigheten i Halmstad är du spindeln i nätet i vår grupp och har många bollar i luften. Det är viktigt att du är strukturerad och noggrann, har en mycket god administrativ förmåga och god datorkompetens. Du kan arbeta självständigt utifrån givna ramar samtidigt som du är flexibel och anpassningsbar då du i nästa moment arbetar nära och tillsammans med våra förrättningslantmätare och lantmäteriingenjörer. Arbetet omfattar en stor mängd olika arbetsuppgifter, där nedan angivna utgör de huvudsakliga uppgifterna. • Du har huvudansvar för de administrativa momenten i förrättningsprocessen, så som diarieföring, skanning, utskick, arkivering, begäran av kompletteringar och fakturering. Enklare förrättningshandläggning kan även förekomma. • Du arbetar självständigt med att ta fram fastighetsförteckningar och arkiverar nya detaljplaner och bestämmelser i planregistret. Du kommer även att göra enklare typer av fastighetsrättsliga utredningar. • Du arbetar med att sätta nya adresser och är behjälplig vid namnsättning av nya gator- och kvarter. • Du ansvarar för avdelningens fakturering och det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i Agresso. • Tjänsten innebär också att du svarar på frågor, ger råd och service inom förvaltningen, till kommunens förvaltningar samt till Halmstads kommuns invånare och företagare i fastighetsrättsliga frågor.

Kvalifikationer

Du är yrkesutbildad förrättningsassistent eller har motsvarande administrativ juridisk kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning men det är inget krav. Tidigare erfarenhet av arbete som förrättningsassistent är meriterande. Arbetet kräver goda kunskaper i Excel då det är du som jobbar med statistik för myndigheten. Som person är du noggrann, självstartande och nyfiken. Uppdraget kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet samt att du har en genuin känsla för service. Det är en självklarhet att vi hjälper varandra inom lantmäterigruppen. Du uttrycker dig väl i det svenska språket, i både tal och skrift. Urval och intervju kommer ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2022-04-28
Ansök senast
2022-05-22

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BN 2022-/00017 Ansök

Övrig information

I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar löpande intervjuer och urval under ansökningstiden. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!