Grundskollärare till Snöstorpsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Snöstorpsskolan ligger i de östra delarna av Halmstad. På skolan går omkring 380 elever i årskurserna F-5. Vi är en Övningsskola och tar emot vfu-studenter från Halmstad Högskola. Varje årskurs har mellan två och fyra klasser. Snöstorpsskolan har många elever som går på fritidshem som är uppdelad på fyra olika fritidshem. Skolan har en stor skolgård med bra möjligheter till olika aktiviteter och ett rastvärdsteam som arbetar med meningsfulla raster och bemannar vårt lekotek. I närområdet finns tillgång till grönområden, lekplatser och strövområden vid Fylleåns dalgång. Efter årskurs 5 flyttar eleverna till Klaraskolan för att gå årskurs 6-9.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en lärare som kommer att vikariera som mentor i årskurs 4. Du vill vara med och fortsätta utveckla Snöstorpsskolan tillsammans med kollegor och ledning, till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. Uppdraget handlar om att tillsammans med skolans pedagoger, arbeta målinriktat för att skapa goda och tillgängliga undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument samt undervisning. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och också en förmåga att utmana och låta sig utmanas. Du har höga förväntningar och involverar eleverna i deras lärande och kan genom att tydliggöra mål och kunskapskrav motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på god samverkan med kollegor i en prestigelös anda. Du har god förmåga att analysera elevers behov och förmåga att använda en för eleverna väl anpassad metodik. Tillsammans med ett starkt elevhälsoteam med skolpsykolog, kurator, specialpedagog, speciallärare, skolsköterska och rektorer samarbetar vi för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Två gånger varje termin träffar varje arbetslag elevhälsoteamet för EHM-möten där utveckling av verksamhet står i fokus utifrån arbetslagets reflektioner. I ditt arbete lyckas du göra eleverna delaktiga i undervisningen. Hos dig får alla eleverna möjligheten att lyckas och visa sina kunskaper på många olika sätt. Som lärare är du väl förtrogen med läroplanen. I samverkan mellan hem och skola stödjer du elever och utvecklar tillgängliga undervisnings- och lärmiljöer. Du kommer att arbeta med två andra lärare i arbetslaget för årskurs 4 som tillsammans planerar, genomför och utvärderar undervisningen för de tre klasserna. I arbetslaget samverkar du som lärare även i de övriga klasserna vid tillfällen.

Kvalifikationer

Krav samt andra önskemål: Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för grundskolans årskurs 4-6 och gärna med erfarenhet av undervisning i klass. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar, kollegor och ledning. Du har en god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har goda ledaregenskaper och en självreflekterande förmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 210107, vikariat under vårterminen 2022
Tidsbegränsad till
2022-06-15
Publicerad
2021-10-11
Ansök senast
2021-10-22

Upplysningar

  • Christina Jönne, rektor
    Telefon: 070-6328222
  • Freddy Pettersson, rektor
    Telefon: 072-0840993
  • Hannes Lago Unnestam, Lärarförbundet
    Telefon: 0720-840981

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00715 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!