Förskollärare med engagemang till Teknik förskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Teknik förskolans ledord: Välkommen Glädje Kreativitet Utmanande Lärande Vi söker förskollärare till Teknik förskolan som är en profilerad förskola kring teknik. I vår verksamhet ges barnen möjlighet att grundlägga sin förståelse för hur teknik kan användas för att underlätta och lösa olika problem i vardagen. I undervisningen ges barnen möjlighet att undersöka, utforska och analysera tekniska lösningar samt själva bygga, skapa och konstruera. Verksamheten bedriver undervisning i lek, vardagliga situationer och tematiskt arbete i både inomhus- och utomhusmiljö. Nyfikenhet väcks för olika kunskapsämnen såsom språk och kommunikation, matematik, NO, teknik samt idrott och hälsa. Förskolan har ett nära samarbete med KomTek där förskollärare och barnskötare kompetensutvecklas med syfte att utveckla verksamheten och dess kvalitet. Teknik förskolan är en av sju förskolor i Nygårds verksamhetsområde där vi samverkar och lär tillsammans. I förskolan betonar vi särskilt barnens rätt till kommunikation där barnen förutom det verbala språket erbjuds bildspråk, textspråk, kroppsspråk och konkret material i undervisningen. Andra fokusområden är barnhälsoarbete, interkulturalitet, utveckla språk parallellt, bokläsning, digitala verktyg och systematiskt kvalitetsarbete. Som förskollärare tar du ansvar och leder arbetet med planering, utvärdering, uppföljning och utveckling tillsammans med hela arbetslaget och i samarbete med hela förskolan. Du har ett särskilt ansvar att göra barn och vårdnadshavare delaktiga i processen. Förutom undervisning och omsorg ingår arbetslagsplanering och enskild planering samt reflektionstid varje vecka. Varannan vecka finns särskild tid för systematiskt kvalitetsarbete. Du finns i flera sammanhang där du förväntas bidra och driva förskolans utveckling. På vår enhet arbetar vi gemensamt med lärande. Vi har en specialpedagog anställd som är ett stöd till förskolläraren i sitt ansvar att leda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har förskollärarexamen/legitimation • har en vilja och drivkraft att utveckla verksamheten tillsammans med barn, vårdnadshavare och kollegor där undervisning och förskolans styrdokument är i fokus, • bemöter dina medmänniskor utifrån allas lika värde och vill möta barn och familjer från olika hemkulturer, • har processen i fokus och vill arbeta med pedagogisk dokumentation där barnens delaktighet finns som en naturlig del för utveckling och lärande, • har god kännedom om förskolans styrdokument och aktuell forskning inom området, samt god förmåga att vandra mellan teori och praktik, • är ansvarsfull, engagerad och har stor förmåga att se lösningar. Känner ansvar för avdelningen såväl som för verksamheten i helhet. Du ska både kunna arbeta självständigt och kollektivt med allas bästa för ögonen. • Kunskaper inom teknik är meriterande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-11
Ansök senast
2021-12-12

Upplysningar

  • Pia Hallin
    Rektor
    Telefon: 072-530 20 71
  • Lena Stoll Carmryd, Lärarförbundet
    Telefon: 073-301 31 07

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00803 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!