Specialpedagog till Trönningeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Trönninge verksamhetsområde ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun. I området finns fyra förskolor, samt två skolor där Eldsbergaskolan är en F-6 skola och Trönningeskolan en F-9 skola. Skolans upptagningsområde sträcker sig utanför samhället. På Trönningeskolan går det totalt cirka 530 elever, varav ungefär 175 elever går på skolans fritidshem.

Arbetsuppgifter

Trönningeskolan söker en specialpedagog med erfarenhet av högstadiet. Du kommer ingå i skolans gemensamma elevhälsoteam. Primär uppgift är att handleda lärare i det pedagogiska arbetet. Det handlar om allt från tillgängliga lärmiljöer och klassrumssituationen i sin helhet till extra anpassningar, utbildningsmetodik samt utvärderingsmetodik. Det handlar om pedagogiskt utvecklingsarbete och professionell samverkan internt, med olika instanser och vårdnadshavare. Specialpedagogen stöttar lärarna i att skapa effektivitet och tydlighet i sin dokumentation i syfte att underlätta för alla parter som ska ta del av dokumentationen. Specialpedagogen är en del av medarbetarnas arbete med att skapa så goda förutsättningar som möjligt för elevens inlärning där trygghet och studiero är ledande. En välmående elev har bättre förutsättningar att lära och utvecklas. Specialpedagogen har en god förmåga att lyssna och förstå utmaningarna i syfte att skapa goda förutsättningar till samarbeten där vi ser möjligheter i varandras olika roller på skolan. Tjänsten är dynamisk och kan innebära samtal med elever enskilt eller i grupp utöver det handledande uppdraget. Vi vill att du som söker är flexibel och gillar variation av arbetsuppgifter samt vill vara en del av ett arbetslag som med glädje arbetar tillsammans mot målen. Vi tror på att vara modiga, visa ett innerligt engagemang och sprida glädje i undervisningens alla moment. Intervjuer kommer ske löpande.

Kvalifikationer

Du är utbildad grundskollärare med vidareutbildning i första hand som specialpedagog eller eventuellt speciallärare med inriktning matematik. Du har erfarenhet av att handleda medarbetare. Du har erfarenheter av arbete med pedagogiska kartläggningar, utformning av extra anpassningar och åtgärdsprogram. Du har tålamod och känner dig trygg i din kompetens. Du har en god arbetsmoral. Du har också förståelse för uppdraget och vikten av att bygga relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Nya situationer anpassar du dig lätt till och du bidrar gärna med egna idéer och förslag. Du har en god struktur och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du visar ett stort engagemang i din roll som specialpedagog och vill jobba tillsammans med oss för att ge eleverna en trygg och kvalitativ skolgång.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 220808 eller enligt överenskommelse Semetertjänst
Publicerad
2022-05-13
Ansök senast
2022-06-03

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00498 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!