IT-systemtekniker

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning. Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang. I Halmstads kommun är digitalisering ett prioriterat område och vår ambition är att bli en ännu mer effektivare organisation. IT-service utvecklas snabbt och nu behövs flera duktiga medarbetare för att möta våra nya spännande utmaningar. Vill du vara med att skapa ett smartare Halmstad och bidra till att ställa om Halmstads kommun till att bli mer digitalt tillgängligt? Väljer du oss så kommer du till en spännande och stimulerande miljö där du har möjlighet att växa utifrån dina egna förutsättningar. Goda utvecklingsmöjligheter och fortbildning finns och är individuellt anpassade för dig, beroende på vad du jobbar med. Vi arbetar i en av Halmstads största IT-miljöer med moderna verktyg och ofta den senaste tekniken inom IT för att stödja verksamheterna i Halmstads kommun. Vi har nyrenoverade lokaler och arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö vilket ger dig möjligheten att arbeta mer kreativt och effektivt.

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du få möjlighet att påverka och utveckla tjänsten systemdrift och arbeta i ett team med IT-systemtekniker men även ingå i gruppen som arbetar med IT-infrastruktur. Som IT-systemtekniker arbetar du bland annat med att: • lösa beställningar och händelser • bidra med IT kompetens kring införande av nya system • om och invärldsbevaka teknikområdet • hålla kontakt med kunder och leverantörer • bevaka SLA: er -tydliggöra och mäta tillgänglighet och tillförlitlighet för tjänsterna • dokumentation av arbetsuppgifter • medverka i projekt Då IT-service är en intäktsfinansierad verksamhet arbetar du proaktivt för att tjänsten levereras så effektivt som möjligt till rätt kostnad och med bibehållen hög kvalitet. Du ansvarar även för uppföljning och kvalitetssäkring av dokumentation och rutiner för tjänsten. Tillsammans med dina kollegor i leveransteamet, arbetar ni aktivt för implementation, utveckling och drift av förvaltningsspecifika system genom hela dess livcykel. Du har också ett samordnande ansvar för leveransteamet. Bland arbetsuppgifterna ingår att ansvara för att systemdriften flyter på för användarna i Halmstads kommun. Du prioriterar, fattar beslut och skapar struktur när det blir toppar i inflödet. Tjänsten fördelas på ca 80 % tekniskt operativt arbete och ca 20 % samordning. Du kommer inte att ha något personalansvar. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder friskvårdsbidrag till alla anställda. Vi är en modern arbetgivare som erbjuder en hybrid arbetsplats inklusive flextid.

Kvalifikationer

Du delar vår passion för säkra och hållbara IT-lösningar för framtidens digitaliserade samhälle. Du har en bred kompetens inom Windows server 2012/2016 och praktiskt erfarenhet inom serverdrift. Du har arbetat med Active directory och har god förståelse för nätverk och kommunikation. Du har B-körkort för manuell växellåda. Det är meriterande om du har erfarenhet från en samordnande roll och har arbetat i Office 365, Azure, Linux, VMware, ESX, PowerShell, C#, SCCM, MS SQL eller Veeam. Även erfarenheter av processer inom ITIL, ISO27000 är meriterande. Som person har du god förmåga att driva mindre utvecklingsprojekt, samtidigt som du har den tekniska kompetens som behövs för att medverka i det dagliga operativa arbetet. Du använder dina kunskaper i ett lärande syfte och förklarar och ger råd utifrån situation och person. Din nyfikenhet håller dig uppdaterad inom ditt område och du hittar nya, innovativa lösningar på de problem som uppstår. Din positiva attityd och goda kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Du kommer bra överens med personer på alla nivåer och skapar goda relationer med kollegor och kunder. Du ser alltid till att leverera det bästa för våra användare och uppfyller de mål som avdelningen satt upp. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående eller efter överenskommelse.
Publicerad
2022-01-12
Ansök senast
2022-02-09

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C71235 - 2021 Ansök

Övrig information

På IT-service är vi alla säkerhetsprövade i nivå 3 så det kommer att utföras i samband med anställning även för dig. Beredskap var sjätte vecka kan ingå i tjänsten. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!