Stödassistenter

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Avdelningen för boende och korttid ansvara för verkställande av vissa insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Andra lagstiftningar som styr avdelningens verksamhet är Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL). Avdelningen ansvarar för verkställandet av bostad med särskild service, korttidstillsyn, korttidsvistelse, fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Vi söker erfarna, engagerade stödassistenter som vill arbeta på en av Halmstad kommuns gruppboende. Gruppbostaden är ett boende för fem personer med olika utvecklingsvariationer så som Autism, intellektuell funktionsnedsättning och utvecklingsstörning, tillhörande personkrets 1 LSS Vi önskar att du som söker har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS med målgruppen. Som stödassistent arbetar du stödjande och motiverande med brukaren, med ett lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Arbetet sker alltid med stor respekt för brukarens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv. Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering. I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärdera genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete. För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa Lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är enligt schema, dag/kväll och helger. Socialförvaltningen tillämpar heltidsarbete som norm vilket innebär att du kan få arbeta på andra enheter inom samplaneringsområdet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet samt har B körkort, manuellväxlad. Meriterande är även om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen, lågaffektivt bemötande, alternativ kommunikation, kognitivt stöd och Studio III. Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper. Vi har löpande urval och rekrytering så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-04-22
Ansök senast
2022-05-15

Upplysningar

  • Gia Brahimi
    Enhetschef
    Telefon: 035-137817
  • Kommunal
    Telefon: 035-138080

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00130 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.