Specialpedagog/Speciallärare åk 7-9 till Fyllingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med oss och skapa goda förutsättningar för elevers fortsatta lärande och ge våra elever på Fyllinge en bra start på livet? Då är tjänsten hos oss på Fyllingeskolan något för dig! Vi söker just nu dig som är utbildad specialpedagog eller speciallärare. Gärna i kombination med annan ämnesbehörighet. Uppdraget kommer att se något annorlunda ut beroende på om du är specialpedagog eller speciallärare. Båda uppdragen är precis lika viktiga! Som specialpedagog planerar och organiserar du arbetet kring elever i behov av särskilt stöd. Det innebär bland annat att arbeta förebyggande genom att identifiera, analysera och åtgärda det som kan utgöra ett hinder i lärmiljön. Du gör även specialpedagogiska insatser med elever individuellt eller i grupp. Du ingår också i skolans utvecklingsgrupp, din specialpedagogiska kunskap är viktig för att vi tillsammans ska skapa de bästa förutsättningar för elevers lärande och utveckling. Som speciallärare arbetar du mer riktat mot enskilda elever där du har en mycket nära samverkan med specialpedagog och undervisande lärare. Din pedagogiska förmåga är hög och du har god förståelse för människors olika förutsättningar för inlärning. Du bygger goda relationer till kollegor, elever och deras vårdnadshavare. Du strävar efter att ditt arbete ska hålla hög kvalitet och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett starkt intresse för ditt arbete och underhåller kontinuerligt dina kunskaper. Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med drivna och utvecklingsbenägna pedagoger som kommit långt i sina professioner och arbetssätt. Du ser fördelarna med att arbeta i arbetslag och är driven att prova nya sätt att utvecklas tillsammans med arbetslaget, enskilda elever och elevgrupper. Du ser värdet av ett kollegialt lärande och tar din del av ansvaret för ett fungerande systematiskt kvalitetsarbete. Du har mod att tänka nytt och du ser digitala verktyg som möjligheter till bättre resultat. Ledorden är hjälpsamhet och hög trivsel! Du kommer att ingå i högstadiets arbetslag. Du kommer att ha erfarna pedagoger vid din sida där du får en mentor att utvecklas tillsammans med. Vill du bli en av oss är du varmt välkommen med din ansökan! Vid anställning som speciallärare gäller ferieanställning och som specialpedagog semesteranställning.

Kvalifikationer

Utbildad specialpedagog/speciallärare alternativt pedagog med specialpedagogik i utbildningen, med lärarexamen inom grundskola. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-17
Ansök senast
2021-11-30

Upplysningar

  • Jenny Wiberg Jönsson, rektor
    Telefon: 0708-140128
  • Ingela Harrysson, Lärarförbundet
    Telefon: 0720-847769
  • Lisa Bohletgäck, LR
    Telefon: 0766-961137

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00814 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!