Stödassistenter

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Från och med 1 januari 2021 är målet att alla nyanställningar inom kommunals avtalsområde ska vara på heltid. Heltidsarbete som norm har sin grund i två frågor; att möta det framtida behovet av kompetensförsörjning genom att ta tillvara på befintliga medarbetares kompetens, samt att främja jämställdhet. Avdelningen för boende och korttid ansvara för verkställande av vissa insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Andra lagstiftningar som styr avdelningens verksamhet är Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL). Avdelningen ansvarar för verkställandet av bostad med särskild service, korttidstillsyn, korttidsvistelse, fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Vi söker trygga och engagerade stödassistenter som gillar utmaningar! Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att ha arbetat som stödassistent på grupp- eller servicebostad inom LSS med målgruppen personer med olika funktionsvariationer som autism, utvecklingsstörning och utmanade beteende. Som stödassistent arbetar du med att stödja, motivera brukare kring moment i vardagen i syfte att öka självständigheten efter varje individs förmåga. I arbetsuppgifterna ingår att stödja de boende med personlig omvårdnad, städ, tvätt, inköp samt vid olika aktiviteter. Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering, ge insulin och ibland även från sjukgymnast rehabiliterande och tränande insatser. I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärdera genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning. Arbetet sker med stor respekt för de boendes rätt till självbestämmande och integritet. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete. För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv, orädd och har en förmåga att behålla lugnet. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att hantera många olika saker samtidigt. Erfarenhet av att arbete med personer med funktionsvariationer, intellektuell funktionsnedsättning, autism och/eller utvecklingsstörning. Arbetet är enligt schema. Arbetet förekommer under längre dag pass samt dygnspass på vissa enheter, så väl vardagar som på helger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet (gymnasienivå) samt har B körkort, manuellväxlad, Meriterande är även om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen, lågaffektivt bemötande, alternativ kommunikation, kognitivt stöd, hälsa och friskvård. Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper. Vi har löpande urval och rekrytering så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2021-09-17
Ansök senast
2021-10-01

Upplysningar

 • Ida Bard
  Rekryterare
 • Sophie Comnell
  Enhetschef
  Telefon: 035-138107
 • Kommunal
  Telefon: 035-138080

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00200 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.