Förskollärare till Rännebackens förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Rännebackens förskola ligger på Vallås och består av de tre avdelningarna Bamse, Skutt och Skalman. Förskolans utemiljö är lummig med många träd och buskar och har en stor gräsmatta som ger möjlighet till många aktiviteter. Motorisk träning är något som vi lägger stor vikt vid genom gymnastik i vår stora lekhall, rörelselekar både inne och ute samt promenader.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken förskollärare som vill utveckla och utmana både dig själv, dina kollegor och den pedagogiska verksamheten, då passar tjänsten på Rännebackens förskola just dig! Vi vill att alla i personalgruppen ska vara medupptäckare och kunna se varje enskilt barn. Våra lärmiljöer, både inne och ute, är undersökande, utforskande, tillåtande och tillgängliga utifrån läroplanens mål. Du kommer att ges utrymme till att i vardagen prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och rektor. Vi ser att du bemöter barn, vårdnadshavare och arbetskamrater på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda arbetsklimat. Hos oss får du i genomsnitt sex timmars pedagogisk utvecklingstid per vecka, vilket bland annat innebär planering i arbetslaget, pedagogiskt forum, SKA-arbete och planering i tvärgrupper på respektive förskola. Som nyutexaminerad kommer du att få en mentor under ditt första år.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare Vi vill att du som förskollärare vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet, samt vara delaktig och känna ansvar för verksamheten som helhet i enlighet med Läroplanen. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper och ett kunnande inom IKT. Som pedagog hos oss håller du dig uppdaterad kring forskning och teorier som du gärna delar med dig av i det kollegiala lärandet. Du har även en vilja att förändra, pröva, ompröva och tänka nytt. Vi ser att du bemöter barn, vårdnadshavare och arbetskamrater på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tidigare erfarenheter.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2021-06-03
Ansök senast
2021-06-20

Upplysningar

  • Sandra Johansson
    Rektor
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00426 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!