Skoladministratör vikariat till Trönningeskolan och Eldsbergaskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Trönninge verksamhetsområde ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun. I området finns fyra förskolor, samt två skolor där Eldsbergaskolan är en F-6 skola och Trönningeskolan en F-9 skola. Skolans upptagningsområde sträcker sig utanför samhället. På Trönningeskolan går det totalt cirka 550 elever, varav ungefär 175 elever går på skolans fritidshem. På Eldsbergaskola går det ca 170 elever, varav ungefär 75 elever går på skolans fritidshem.

Arbetsuppgifter

Är du en serviceinriktad person som kan strukturera och organisera ditt arbete? Har du en god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete? Är du intresserad av skolan som verksamhet och vill arbeta stödjande kring dess organisation? Då kanske du är vår nya kollega! Som skoladministratör på Trönningeskolan och Eldsbergaskolan kommer du att arbeta som ett kvalificerat ledningsstöd och ha en central roll som administratör av skolans vardagliga planering och dokumentation. Arbetsuppgifterna består bland annat av att skriva protokoll och brev, boka möten, utföra beställningar, ha hand om skolans elevakter i diariesystemet och att administrera skolans IT-verktyg. Du kommer ha en viktig roll i hanteringen av det personaladministrativa systemet Heroma. I ditt arbete kommer du ha stöd från olika funktioner inom förvaltningen samt ingå i ett nätverk för skoladministratörer. Du är även skolans ansikte utåt och en av de som först tar mot samtal och kontakter med våra elever och vårdnadshavare samt samverkanspartner. För att trivas i rollen som skoladministratör behöver du vara flexibel och kunna hantera olika situationer på ett ansvarsfullt sätt. Du kan arbeta självständigt och slutför arbetsuppgifter inom utsatt tid. Du tar egna initiativ och är bra på att samarbeta. Du bidrar själv till god trivsel genom ditt sätt att bemöta människor i din omgivning. Du kommer att ha mycket kontakt med elever, personal, vårdnadshavare och skolans ledning.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med ekonomisk, samhällsvetenskaplig eller administrativ inriktning, eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba administrativt med erfarenhet från och insikter i skolans uppdrag. Det är meriterande med erfarenhet av program såsom Heroma, Unikum, Agresso, Doris, Novaschem och Skola24 samt Office. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Anställningsform: Vikariat i 6 månader med möjlighet till förlängning och eventuell möjlighet till utökad procentsats. Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-12-31
Publicerad
2022-05-10
Ansök senast
2022-05-27

Upplysningar

  • Linda Svensson
    Rektor
  • Åsa Malmberg
    Vision
    Telefon: 0790-621026
    E-post: Åsa Malmberg

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00472 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!