Förskollärare till Steninge förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Steninge förskola har nya fräscha lokaler och en fantastisk utemiljö. Vi håller på att bygga upp en förskola på barnens villkor och med deras rättigheter i fokus. Där du som förskollärare ges möjlighet att utveckla din undervisning i kollegiala nätverk. Förskolan har fyra avdelningar och vi behöver nu förstärka vårt team.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu förskollärare till Steninge förskola. Som förskollärare vill du vara med och utveckla förskolans utbildning och undervisning. Som förskollärare vet du att barn kan. Du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfiken på sin omvärld. Som stöd för att utveckla det pedagogiska innehållet har förskolan en pedagogisk handledare som stöttar arbetslagen vid planering av undervisningen. Vi jobbar tillsammans med Alla barns rätt till dokumentation som tydliggör barns lärande både digitalt och i förskolans olika lärmiljöer. Som förskollärare ska du leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att: • Omsorg utveckling och lärande bildar en helhet. • Planering och genomförande utgår från läroplanen och från de kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare tillägnat sig. • Spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen • Utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande. • Ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten och att vårdnadshavare blir delaktiga i processen.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen/Förskollärarlegitimation

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 2022-01-01
Publicerad
2021-09-24
Ansök senast
2021-10-25

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00678 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!