Grundskollärare åk 4-6 till Kärlekens skola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kärlekens skola är en 4-9 skola med cirka 470 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. I området finns även en F-3 skola som vi har ett nära samarbete med för att ge eleverna de bästa förutsättningar genom hela deras grundskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Kärlekens skola, åk 4-6. Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Du kommer att arbeta i en årskurs 6 bestående av 4 klasser och 3 kollegor. Tillsammans har man ett gemensamt mentorsansvar för alla elever i årskursen. Vi arbetar i andan vår årskurs. Utöver mentorer som undervisar klasserna finns också lärare i de praktisk-estetiska ämnena. Arbete ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan, i en prestigelös anda. Kollegiet erbjuds också stöttning i form av specialpedagog, speciallärare, skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektorer.

Kvalifikationer

Examensbevis och tillhörande lärarlegitimation med behörighet att undervisa åk 4-6 krävs. Vi ser gärna sökande med behörighet i svenska, So och engelska. Behörighet i svenska som andraspråk är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2021-08-10 Vikariat under Höstterminen 2021 med ev. möjlighet till förlängning under vårterminen 2022.
Publicerad
2021-04-30
Ansök senast
2021-05-16

Upplysningar

 • Susanne Niit Ekstrand
  Rektor
  Telefon: 072-1718837
 • Malin Hansson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 073-440 45 66
  E-post: Malin Hansson
 • Andreas Forsberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-526 26 58

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00312 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!