Grundskollärare/förskollärare till språkprofilen vid Nyhemsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Nyhemsskolan är en grund F-3 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 250 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med nära tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Nyhemsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är stolta över att ha kommit långt i detta arbete och söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en grundskollärare/förskollärare som ansvarspedagog till språkprofilen på Nyhemsskolan. Som ansvarspedagog ansvarar du för och följer en grupp elever med språkstörning. Att arbeta på Nyhemsskolan innebär att du är med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som ansvarspedagogen har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som ansvarspedagog krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik och material. Viktigt är att kunna vara öppen för att kunna möta skolans behov av undervisning med olika elever. Som ansvarspedagog på Nyhemsskolan ingår tät kontakt med elev, vårdnadshavare, logoped andra externa kontakter såsom tex. BUP, HAB, specialpedagog och elevhälsa. Ytterligare uppdrag som du som ansvarspedagog har: - Möjliggöra språkspårselevers inkludering i ordinarie undervisning genom anpassningar av pedagogisk situation och material. - Tillsammans med ordinarie lärare planera, genomföra och utvärdera undervisning för språkspårselever. - Följa och dokumentera elevens utveckling. - Aktivt delta i ordinarie lärares bedömning av språkspårselevernas måluppfyllelse. - Ansvara för att nödvändiga kartläggningar, utredningar genomförs i syfte att tillgodose språkspårselevernas behov av stöd. - Samordna elevens hela skoldag. - Uppdrag att sprida kunskap och information till personal på skolan (t.ex. arbetslaget, annan lärarpersonal, elevhälsan m.fl.) för att säkerställa språkspårselevernas undervisningskvalitet.

Kvalifikationer

Legitimerad grundskollärare med behörighet i årskurs F-3 eller förskollärare. Kunskaper kring språkstörning samt kunskaper i kompletterande kommunikation så som tecken som stöd och olika visuella stödprogram. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 16 augusti 2021. Semestertjänst.
Publicerad
2021-05-04
Ansök senast
2021-05-19

Upplysningar

 • Anette Nyd Lind Rektor
  Telefon: 072 2432933
 • Marie Fransson Lärarförbundet
  Telefon: 0721-55 84 38
 • Emil Tegnebro
  Logoped
  Telefon: 0721-55 84 28

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00316 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!