Grundskollärare i franska eller franska/engelska till Östergårdsskolan 7-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Östergårdsskolan är en grundskola med årskurserna 4-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 500 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med nära tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Östergårdsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är stolta över att ha kommit långt i detta arbete och söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig lärare i franska eller franska/engelska till Östergårdsskolan åk 7-9. Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor i främst arbetslaget, men även med övriga på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Arbetslaget arbetar tätt ihop för att utveckla eleven både kunskapsmässigt och socialt. Det innebär att du kommer att arbeta nära både laget och elevhälsan samt övriga mentorer på skolan. Du kommer att undervisa elever i årskurserna 7-9. I uppdraget ingår även mentorsuppdrag.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa franska eller franska och engelska i grundskolan årskurs 7-9. Behörighet i fler ämnen är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 8 augusti 2022. Tillsvidareanställning, 20-60 %.
Publicerad
2022-05-04
Ansök senast
2022-05-20

Upplysningar

 • Chatarina Mardell
  Rektor
  Telefon: 072- 386 95 10
 • Monika Karlsson
  Rektor
  Telefon: 0735-99 72 79
 • Simon Brekell
  Rektor
  Telefon: 073- 303 85 44
 • Biljana Mackic
  Rektor
  Telefon: 0729-63 91 09
 • Magnus Hygert
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-174 30 04
 • Helen Nilsson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0720-833353

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00447 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!