Drifttekniker med inriktning ventilation

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet. Vill du vara delaktig i att utveckla Halmstads kommuns fastigheter? Här kan du se mer om hur det är att arbeta hos oss på fastighetsdriftsenheten: https://youtu.be/tp89vyMm8S8

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i fastighetsdriftsenheten och vara en av enhetens 19 drifttekniker som arbetar med förebyggande och akut underhåll av Halmstads kommuns offentliga fastigheter. Arbetet bedrivs till stor del självständigt men du tillhör även en grupp som har ett särskilt specialistområde, i ditt fall ventilationsgruppen. Som drifttekniker hos oss arbetar du med el- ventilations- och värmeproduktionsanläggningar (pellets, olja, gas, fjärrvärme etc) i våra fastigheter. Arbetet innefattar bland annat driftoptimering, energiuppföljning samt hantering av inomhusklimatfrågor. Enheten har ett nära samarbete med förvaltningens projektavdelning då vi medverkar vid projektering så att vi är delaktiga i teknikutvecklingen av fastigheterna. Därutöver är energioptimering ett aktuellt område som det händer mycket inom just nu och som vi hela tiden strävar efter att utveckla vidare. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lägst treårig teknisk gymnasieutbildning, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du även eftergymnasial utbildning inom området så ser vi det som meriterande. Vidare har du bred kompetens inom driftområdet och minst två års dokumenterad erfarenhet av arbete med luftbehandlingssystem/ventilation och framförallt injustering av dessa. Du har även tidigare erfarenhet av arbete med styr/regler och fastighetsautomation. Kunskap och/eller erfarenhet om värmeproduktionsanläggningar ser vi som meriterande. B-körkort och goda datorkunskaper är ett krav. Som person tar är du noggrann i det du gör och har en god förmåga att självständigt strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är nytänkande i ditt arbetssätt och kommer gärna med idéer och förslag i arbetsrelaterade frågor. Vidare har du en god samarbetsförmåga och att ge god service och bidra för att hitta lösningar är självklart för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-07-21
Ansök senast
2021-08-22

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TFN 2021/00829 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!