Lantmäterichef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Byggnadskontoret arbetar för att kommunen ska ha en väl fungerande, tillgänglig och hållbar samhällsstruktur, som är estetiskt tilltalande och bygger på en god arkitektur. Vi ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov och lantmäteriförrättningar. Nu söker avdelningen för lantmäteri som består av 8 sakkunniga medarbetare en chef som kan leda både den operativa verksamheten och skapa en stark strategi framåt.

Arbetsuppgifter

Som vår nya lantmäterichef ansvarar du för kommunens lantmäterimyndighet, i kombination med budget- och personalansvar för medarbetarna. Utöver att fungera som stöd för arbetsgruppen och samordnare av lantmäterifrågor inom Halmstads kommun bidrar du till en lärande organisation där du går in och bistår där det behövs. I tjänsten ingår att handlägga vissa lantmäteriförrättningar av mer komplex karaktär. Du tar beslut i viktiga frågor och ärenden vilket ställer krav på din sakkunskap och förmåga att se och förstå behov. Vidare leder och fördelar du arbetet på enheten och deltar i övergripande lantmäterinätverk. Du ansvarar för enhetens resultatuppföljning samt innehar ett arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten som vår nya lantmäterichef ska du ha minst tre års erfarenhet som förrättningslantmätare, och det är meriterande med mer än fem års erfarenhet. Du som söker har en civilingenjörsutbildning från teknisk högskola med inriktning lantmäteri, högskoleingenjör, jurist eller annan relevant utbildning i fastighetsrätt eller samhällsplanering som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Specialistkunskap och erfarenhet av lantmäteri är ett krav. Vidare är det meriterande om du har ledarskapserfarenhet från en tidigare yrkesroll, samt erfarenhet av budget- och personalansvar. För tjänsten är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, jobbar för fortsatt god sammanhållning och är uppmärksam genom att vara en god lyssnare, ställa frågor och ta hänsyn till medarbetargruppens åsikter. Du har ett konstruktivt förhållningssätt och kan motivera och engagera andra. Du utstrålar trovärdighet, är trygg i dig själv och är en tydlig kommunikatör som säkerställer att ditt budskap når fram. Vidare tillämpar du din specialistkunskap och ansvarar för att hålla den ajour, samtidigt som du har god förmåga att dela med dig av den till andra inom Halmstads kommun. Du arbetar metodiskt och strategiskt för att uppnå förvaltningens uppsatta mål tillsammans med medarbetarna. Körkort är ett krav och att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast
Publicerad
2021-07-02
Ansök senast
2021-08-15

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BN 2021/00030 Ansök