Projektkommunikatör till Destination Halmstad med fokus golfevenemang

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Destination Halmstad AB är ett helägt kommunalt bolag med Halmstads Rådhus AB som moderbolag. Bolaget har som uppgift att aktivt verka för utvecklingen av Halmstad som besöks-, mötes-, och evenemangsstad. Destination Halmstad AB verkar inom tre affärsområden: Turistservice, Halmstads Teater och Evenemang & Möten. Som projektkommunikatör får du den unika möjligheten att arbeta med kringaktiviteter till landets största golfevenemang, Scandinavian Mixed, under sommaren 2022. Du kommer att vara projektanställd på avdelningen för evenemang och möten och tillsammans med engagerade kollegor bidrar ni tillsammans för att lyfta golfen som besöksanledning och att stärka varumärket Golfhuvudstaden Halmstad. Läs gärna mer om evenemanget via hemsidan: https://www.scandinavianmixed.se/ och om Golfhuvudstaden Halmstad på: https://www.destinationhalmstad.se/uppleva/golfhuvudstaden

Arbetsuppgifter

Brinner du för golf och är en skicklig kommunikatör? Då har du chansen att få arbeta med golf i toppklass! I denna once-in-a-life-time upplevelse kommer du att bidra till ett roligt och spännande projekt med både världsstjärnor och några bland Sveriges främsta golfspelare. I ett så stort projekt som Scandinavian Mixed, med många inblandade instanser och kontaktytor, blir kommunikationen och koordineringen av det vi vill förmedla en viktig del av framgången. Oftast ska vi och övriga arrangörer förmedla samma saker, men ibland behövs en lokal touch på det hela. Invånarna i Halmstad är våra viktigaste ambassadörer och vi vill genom evenemanget skapa nytta för dem. Vi ska kommunicera med många olika målgrupper, internt i kommunen och i staden och dess näringsliv, till invånarna, till besökarna från när och fjärran och till alla de som är inblandade. Vi vill visa vårt goda värdskap och vi vill att Halmstad ska lysa lite extra klart på golfhimlen. Med Scandinavian Mixed som ledstjärna vill vi också levla upp Halmstad som besöksort med golfen som reseanledning. I din roll ska du tillsammans med övriga ta fram en kommunikationsplan för projektet. Så, för att lyckas med detta behöver vi förstärka vårt team med dig som är en fena på att kommunicera. Du som självständigt ser när det finns ett behov eller en möjlighet att lyfta händelser under planering fram till evenemanget och under själva genomförandet. Du ska också tycka det är roligt att koordinera och hålla ihop möten och träffar. Vi söker dig som kan hänga med under arbetet och snappa upp vad som händer för att sedan förmedla det till dem det berör. Du känner dig bekväm med att skapa presentationer för oss andra som kan användas i olika sammanhang och för olika målgrupper. Du bör ha koll på golf som sport samt vara van vid att arbeta med internationella arrangörer och deras krav på vad värdstaden ska leverera. Som du säkert förstått krävs det att du gillar att arbeta i team men också självständigt och att du kommer med egna förslag på lösningar och kan se och hålla ihop helheten. Det blir stundtals mycket jobb och många olika trådar att hålla ihop. Hos oss löser vi det med att ha roligt och alltid hjälpa varandra. Andra uppgifter som tillhör vår avdelning kan också bli aktuella.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten behöver du uppfylla följande kvalifikationer: • Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, gärna med strategisk inriktning, som arbetsgivaren bedömer som lämplig. • Du har dokumenterad erfarenhet av att kunna ta till dig och omformulera text, både på engelska och svenska samt översätta åt båda hållen. • Du bör kunna göra enkla ändringar i grafiska program som exempelvis InDesign och Photoshop, och även kunna utföra viss kommunikation i digitala kanaler. • Du är kreativ och idérik, kan skapa goda relationer och vet att nätverksbyggande är avgörande för framgång. • Du är en drivande person som kan arbeta såväl självständigt som i grupp och tar plats i utvecklingsarbetet. • Då projektet dels riktar sig mot näringslivet ser vi gärna att du har ett befintligt nätverk i det regionala näringslivet. • Du har B-körkort, då resor förekommer i tjänsten. Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2022-06-30
Publicerad
2021-09-27
Ansök senast
2021-10-17

Upplysningar

 • Ann Johansson
  Chef, Halmstad Convention Bureau
  Telefon: 070-670 75 84
  E-post: Ann Johansson
 • Lina Grahn
  HR-specialist
  Telefon: 035 - 13 71 00
  E-post: Lina Grahn

Ansökan

Referensnummer
DHAB 2021/00116 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!