Socialpedagog till Andersbergskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Andersbergsskolan har 440 elever från förskoleklass till årskurs 5. Vi är Hallands mest internationella skola med barn från cirka 30 olika länder. Medarbetare med högt engagemang stimulerar eleverna att utvecklas och prova nya saker. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra lärmiljöer för att möta elevernas behov med fokus på ökad måluppfyllelse och trivsel. Är du vår nya kollega? Så roligt att just du läser detta. Är du en engagerad person med socialpedagogisk kompetens som vill vara med och påverka framtiden till det bättre? Då kan det vara just dig vi letar efter till vår skola. På Andersbergsskolan gör skolarbetet eleverna nyfikna så att de får lust att lära sig mer. Här upplever eleverna att de är med och påverkar på vilket sätt vi arbetar med olika skoluppgifter. Elever ska uppleva att de mår väl och att de får det stöd och de utmaningar de behöver för att utvecklas. Här får eleverna en bra start i livet. På Andersbergsskolan hjälps alla åt att ta ansvar för skolans undersökande undervisningskultur och alla elevers kunskapsutveckling. Tillsammans utbildar vi världsmedborgare!

Arbetsuppgifter

Vi söker en socialpedagog till Andersbergsskolan. Vi söker en socialpedagog som ska arbeta med det förebyggande och stärkande arbetet kring eleverna. Din huvudplacering kommer att vara i en flex-grupp kopplat till årskurs 4 och 5. Här kommer du möta elever på såväl individ- som gruppnivå. Fokus i ditt arbete kommer att vara på såväl elevernas psykosociala utveckling som kunskapsutveckling. Övergripande uppdrag är att bidra till skapandet av miljöer som främjar elevernas lärande. Tillsammans med arbetslaget är du en viktig del i att skapa de bästa förutsättningarna för att möta alla elever utifrån där just de befinner sig. Du behöver ha kompetens inom gruppdynamiska processer och förståelse för den enskilda elevens beteende och behov i relation till gruppens normer. Du arbetar systematiskt med att bygga goda relationer med eleverna och tillsammans med elever, pedagoger och övrig personal skapar du ett positivt klimat på Andersbergsskolan.

Kvalifikationer

Krav: Socialpedagogexamen eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du behöver tex: • ha kommunikativ förmåga • kunna samarbeta • kunna hantera olika beteenden, situationer och konflikter • ha empati och vara ansvarstagande Meriterande är tidigare arbete med barn och ungdomar, gärna på skola.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2021-10-06
Ansök senast
2021-10-20

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00694 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!