Skolläkare till Grundskolan, centrala barn och elevhälsan vik. 10-20%

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vi har för närvarande två skolläkare i tjänst, 160% inom elevhälsans medicinska insats (EMI). Enhetschef för centrala barn- och elevhälsan är din närmaste chef. Inom EMI finns verksamhetschef med medicinskt ledningsansvar som leder kvalitetsarbetet. Då tjänsten för närvarande är en liten deltid och ska kunna kombineras med annat yrkesarbete är det lämpligt att förlägga tjänstgöring till måndagar, då mottagandeteamet träffas.

Arbetsuppgifter

En av våra skolläkare går för närvarande skolläkarspecialistutbildning och vi behöver därför en vikarie som kan gå in i särskolans mottagandeteam, men som också kan ta utredningar med frågeställningen intellektuell funktionsnedsättning (IF). Som skolläkare i barn och ungdomsförvaltningen i Halmstad kommun har du din arbetsplats på Resurscentrum Kärnhuset i centrala Halmstad. I mottagandeteamet som träffas varannan var tredje måndagsförmiddag arbetar du i samverkan med kollegor från centrala barn- och elevhälsan och andra professioner i förvaltningen. Själva utredningsarbetet kring frågeställningen intellektuell funktionsnedsättning, görs främst i samverkan med skolsköterska på skolan, eleven och familjen.

Kvalifikationer

Leg. läkare. samt specialistutbildning i allmänmedicin, pediatrik eller barn- och ungdomspsykiatri. ST i skolhälsovård för läkare är meriterande.
Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 10-20%
Tidsbegränsad till
2024-06-01
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Intervjuer sker fortlöpande
Publicerad
2022-09-05
Ansök senast
2022-10-01

Upplysningar

  • Mattias Hoffert
    Enhetschef
  • Henrik Wagersten
    Enhetschef centrala barn- och elevhälsan
    Telefon: 0733-059955

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00742Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!