• Halmstads webbplatser

Förskollärare/grundskollärare till förskoleklass på Linehedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Linehedsskolan är en F-3 skola med tre tillhörande fritids. Sommaren 2020 flyttade vi in i tillbyggda och nyrenoverade lokaler. Skolan har idag ca 230 elever och fullt utbyggt finns det plats för 300 elever. Våra lokaler uppmuntrar till kreativitet och lärande med verkstäder med fokus på rörelse, bild, musik och slöjd för årskurs F-3. Vi är en interkulturell skola med flera olika nationaliteter och språk. Fokus för vårt pedagogiska arbete är elevernas språk och språkutveckling samt arbete kring normer och värden.

Arbetsuppgifter

Vi söker två förskollärare/grundskollärare till förskoleklasser på Linehedsskolan. Arbetet innebär undervisning över hela dagen, förskoleklass på förmiddagen och fritids på eftermiddagen. Vissa eftermiddagar ligger det likvärdighetsplanering och enskild planering för förskoleklass.

Som förskollärare/grundskollärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål.

Den ena tjänsten innebär att du arbetar i alla våra tre förskoleklasser under fm samt fritids under em vilket kräver flexibilitet då du samarbetar med flera arbetslag. Den andra tjänsten innebär arbete i en förskoleklass samt fritids.

Pedagogiska arbeten som pågår ständigt på skolan är språkutvecklande arbetssätt och arbete med normer och värde. Det pedagogiska ansvar som förskollärare/grundskollärare har i förskoleklassen för att eleverna ska nå målen och utveckla sina förmågor kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

På Linehedsskolan arbetar vi tillsammans i arbetslag och utvecklar varandra genom kollegialt lärande. Elevhälsoarbetet är viktigt på Linehedsskolan och vi arbetar mycket med främjande och förebyggande arbete. Elevhälsan börjar i klassrummet och vi vill att du bidrar till samarbete, bygga relationer och tillit med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare/lärare med behörighet i förskoleklassen.
Har du erfarenhet av att arbeta med undervisning för flerspråkiga elever är det en merit. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd inom neuropsykiatriska området är det en tillgång.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 5 augusti. Heltid, semestertjänst. 1 tjänst är en tillsvidareanställning, 1 tjänst är ett vikariat under läsåret 2024/2025.
Publicerad
2024-06-05
Ansök senast
2024-06-18

Upplysningar

 • Jennie Kelloniemi
  Tf rektor
  Telefon: 076-29 14 490
 • Emily Petersen
  Sveriges Lärare
  Telefon: 072- 085 01 38
 • Sebastian Adamsson
  Sveriges Lärare
  Telefon: 073-597 72 87

Ansökan

Referensnummer
C196937 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!