• Halmstads webbplatser

HR-specialist med inriktning rekrytering

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Som HR-specialist med inriktning rekrytering kommer du att tillhöra Rekryteringscenter som är en del av HR-avdelningen på kommunledningsförvaltningen. HR-avdelningen har i uppdrag att styra, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor.

Arbetsuppgifter

Välkommen till en spännande möjlighet att bli en del av vårt team och forma framtiden för både specialister och ledare i Halmstads kommun! Hos oss får du möjligheten att arbeta med kvalitetssäkrad rekrytering och hantera en mångfald av utmanande uppdrag. I rollen som HR-specialist med inriktning rekrytering kommer du att möta den påtagliga utmaningen inom kompetensförsörjning i en dynamisk och komplex organisation. Din insats kommer vara avgörande för att säkerställa att vi har rätt kompetens för att möta framtidens behov.
Du fungerar som ett kvalificerat chefsstöd i kompetensfrågor och rekrytering. Din roll innebär att du processleder det operativa arbetet i rekryteringsprocesser för specialister och säkerställer att de slutförs professionellt enligt vår rekryteringsprocess. Du kommer att erbjuda individuellt stöd till våra chefer genom att hantera allt från marknadsföring, kravprofiler, urval, intervjuer och testning till referenstagning.
En central del av ditt arbete är att skapa förtroendefulla relationer. Som HR-specialist representerar du Halmstads kommun i möten med kandidater, externa samarbetspartners och interna medarbetare samt chefer. Ditt arbete sträcker sig över alla verksamheter inom koncernen, vilket kräver att du effektivt planerar och hanterar flera rekryteringar samtidigt.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team, där din passion och professionalism kommer att bidra till vår gemensamma framgång och till att göra verklig skillnad för både individer och organisationen. Vi erbjuder dig ett roligt och samhällsnyttigt uppdrag med många kontaktytor där du ges möjlighet att vara en viktig del av kommunens specialistförsörjning. Du får verka och påverka i ett av Halmstads kommuns viktigaste uppdrag, kompetensförsörjning!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du är en god kommunikatör som har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift samt är van att använda dator och telefon som dina främsta arbetsverktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

- Erfarenhet av att ha arbetat som kvalificerat chefsstöd.
- Erfarenhet av att ha arbetat med kvalificerat rekryteringsarbete.
- Erfarenhet av att ha arbetat med tester i rekrytering.
- Erfarenhet av offentlig verksamhet.

Du är en positiv och relationskapande person som kommer bra överens med medarbetare och chefer på alla nivåer. Du är en person som samlar och delar med dig av kunskap för att stödja beslutsfattande samt aktivt söker återkoppling för att utveckla dig själv och verksamheten. Du är en skicklig organisatör som självständigt kan planera upp ditt och andras arbete samt är lyhörd inför andras behov. Att leverera med kvalitet och inom tidsramar är en självklarhet för dig och du har förmågan att ompröva och prioritera efter behov genom att arbeta metodiskt och effektivt. Vi värderar högt din personliga lämplighet och ser fram emot att välkomna dig till vårt team.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-06-21
Ansök senast
2024-07-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C191287 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!