• Halmstads webbplatser

Handledare till Jobbtorget

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsmarknad och försörjning ansvarar för planering, genomförande och samordning av kommunens
arbetsmarknadsinsatser samt handläggning av ekonomiskt bistånd. Det övergripande uppdraget är att stödja kommuninvånare till egen försörjning och att kunna vara delaktiga i samhället. Verksamheten driver en praktisk verksamhet med platser för arbetsträning och yrkespraktik samt erbjuder förberedande och kompetenshöjande aktiviteter i samverkan med olika aktörer utifrån kommuninvånarens mål och behov. Rollen som handledare kommer vara förlagd på Jobbtorget som är en av verksamhetens fyra avdelningar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en handledare till Jobbtorget. I rollen som handledare fungerar du som ett stöd till enhetens arbetsledare. Handledaren och arbetsledarens huvuduppdrag är att handleda och stödja våra deltagare mot egenförsörjning samt anpassa arbetsuppgifterna utifrån deltagarnas förutsättningar och utveckling. Du kommer att vara med och handleda, driva och utveckla det dagliga arbetet på Haldahuset. Arbetet kommer främst innebära handledning i en verkstadsindustri.

Rollen som handledare innefattar till stor del relationsbyggande och samarbete med såväl deltagare som arbetsledare och andra kollegor inom verksamheten. Det finns goda möjligheter för utvecklingsarbete i rollen och du kommer kunna vara delaktig i att utforma framtida arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och goda erfarenheter av arbete inom verksamhetsindustri och/eller inom liknande offentlig verksamhet. Arbetet kräver tidigare erfarenhet av att jobba med människor, har du dessutom erfarenhet av arbete med målgruppen är det meriterande.

Du behöver i rollen ha god vana att arbete med digitala hjälpmedel och system samt har körkort med behörighet B. Vi ser även gärna att du är flerspråkig.

Vidare söker vi dig som har förmågan att se människors resurser och möjligheter. Du behöver vara bra på att samarbeta och har lätt för att anpassa sitt sätt att förmedla budskap efter mottagare så att förväntningarna blir tydliga för samtliga berörda parter. Du är strukturerad och kommunikativ och har förmåga att skapa motivation, delaktighet och att stödja personer att driva sin egen arbetsmarknadsprocess framåt.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 50%
Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-05-13
Ansök senast
2024-06-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C192328 - 2024Ansök

Övrig information

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!