IT-service söker nya stjärnor

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Serviceförvaltningen bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Serviceförvaltningen och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35 000 digitala verktyg, ca 40 000 användarkonton och hundratals IT-system.
På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, användarmiljö samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

I Halmstads kommun är digitalisering ett prioriterat område och vår ambition är att bli en ännu mer effektiv organisation. Vår IT-verksamhet utvecklas snabbt och nu behövs flera duktiga medarbetare för att möta våra nya spännande utmaningar.
Kompetenser vi efterfrågar just nu är bland annat;
Systemtekniker ansvarig för systemdrift
Systemspecialist Teis
Systemspecialist Servicenow
Projektledare inom agil metod
Supporttekniker
IT säkerhetsansvarig
Nätverksspecialist
Nätverkstekniker
Systemspecialist med inriktning tjänsteansvarig
Systemspecialist med inriktning identitetshantering
Inköpare IT

Vill du vara med att skapa ett smartare Halmstad och bidra till att ställa om Halmstads kommun till att bli mer digital? Om svaret är ja, skicka in din ansökan för då är det kanske just dig vi letar efter.
Mer information om de befattningar vi just nu söker kompetens till hittar du på följande länk:
https://www.halmstad.se/jobbahososs/storabehovjustnu/itochdigitalisering.11865.html

Kvalifikationer

Det finns massor av fördelar att jobba på IT-service.
Väljer du oss så kommer du till en spännande och stimulerande miljö där du har möjlighet att växa och utvecklas i en stor organisation med mycket möjligheter i takt med att verksamhetens behov förändras. Vi uppmuntrar personlig kompetensutveckling och skapar förutsättningar till fortbildning som är individuellt anpassad för dig och vad du jobbar med.
Vi arbetar i Halmstads största IT-miljö med moderna verktyg och ofta den senaste tekniken för att stödja verksamheterna i Halmstads kommun. Vi jobbar med alla typer av teknologier och plattformar men våra största miljöer är Microsoft, Servicenow och Cisco.

Vi tror på att arbetsuppgifterna styr var och när man utför dem. Vi har nyrenoverade lokaler och arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö vilket ger dig möjligheten att arbeta mer kreativt och effektivt.

Eftersom vi gillar ny teknik och tvekar inte att testa så frågade vi såklart ChatGPT om fördelarna att jobba i Halmstads kommun. Det finns många olika skäl till varför man kan vara intresserad av att jobba hos Halmstads kommun. Här är några potentiella fördelar utifrån de svar vi fick:
- Möjlighet att göra en meningsfull insats: Många människor vill jobba på ett sätt som gör skillnad i samhället och hjälper andra. Genom att jobba hos Halmstads kommun kan du bidra till att förbättra livskvaliteten för invånarna i kommunen.
- Goda utvecklingsmöjligheter: Många av de jobb som finns hos Halmstads kommun ger dig möjlighet att utvecklas och lära dig nya saker. Det kan handla om att få gå interna utbildningar eller att få ta på dig utmanande uppgifter som ger dig möjlighet att växa professionellt.
- Bra arbetsmiljö: Halmstads kommun strävar efter att skapa en god arbetsmiljö för sina anställda, och har många olika aktiviteter och förmåner som syftar till att göra arbetslivet så trivsamt som möjligt.
- Bra lön och förmåner: Halmstads kommun erbjuder konkurrenskraftiga löner och förmåner till sina anställda, inklusive semesterdagar, friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
10
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering utför vi löpande urval, därför ser vi din ansökan hos oss så snart som möjligt.
Publicerad
2023-02-14
Ansök senast
2023-04-16

Upplysningar

 • Dennis Bik
  Områdeschef IT-infrastruktur
  E-post: Dennis Bik
 • Mia Lundholm
  Områdeschef Användarstöd och digitalisering
  E-post: Mia Lundholm
 • Nicklas Jarl
  Områdeschef Användarmiljö
  E-post: Nicklas Jarl
 • Lars Nilsander
  Verksamhetschef IT-service

Ansökan

Referensnummer
SE 2023/00058Ansök

Övrig information

På IT-service är alla anställda säkerhetsprövade så det kommer även att utföras i samband med eventuell anställning för dig.

Beredskap kan ingå i tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!