Ungdomstrainee i hemvårdsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad? Nu söker hemvårdsförvaltningen ett antal ungdomstraineer som vill testa på arbetet inom vår verksamhet. Vi söker främst dig som läser till undersköterska på gymnasiet och är 16-17 år. Du kommer arbeta fem timmar varannan helg, lördag eller söndag på våra äldreboenden eller inom hemtjänsten. Du har alltid en ordinarie personal som handleder dig.

Fyller du 18 snart? Sök då i kommunledningsförvaltningens annons för timanställning/sommarjobb i våra verksamheter.

Som Ungdomstrainee kommer du att få jobba med enklare hushållarbete som tex:
- Bädda sängar
- Diska
- Duka
- Vattna blommor
- Ordna frukost
- Baka
- Städa

Andra uppgifter är att läsa för och samtala med kunden, gå med på promenader samt delta i aktiviteter som personalen ordnar. Du rapporterar såklart händelser till personalen som skulle uppkomma under dagen.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten är du mellan 16- 17 år och kan arbeta fem timmar varannan helg, lördag eller söndag. Vi söker främst dig som läser till undersköterska på gymnasiet och är 16-17 år. Vi erbjuder även möjligheten till arbete tre dagar under skollov samt tre till fyra veckor under sommarlovet.

Du behöver kunna samtala med våra kunder och kunna göra dig förstådd på svenska. Du trivs med att vara i sociala sammanhang och kan möta förvaltningens kunder enligt värdegrunden tillit, respekt och ödmjukhet.

Personlig lämplighet är viktigast för oss. Vi kommer att göra ett första urval utifrån din skriftliga ansökan och sedan vill vi träffa dig under en intervju där vi även informerar dig om våra verksamheter och uppdraget som ungdomstrainee. Där får du även chansen att ställa frågor och presentera dig själv också.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
15
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Tidsbegränsad till
2023-09-30
Tillträde
Enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.
Publicerad
2023-01-19
Ansök senast
2023-02-05

Upplysningar

  • Magdalena Johansson
    Enhetschef
    Telefon: 0703-735278
  • Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C121834 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Glöm inte att markera Visma recruit som säker avsändare, då du inte missar svar från oss.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med din E-legitimation. Utdraget ska tas med i ett oöppnat kuvert och uppvisas i samband med rekryteringen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!