• Halmstads webbplatser

Vi söker dig med erfarenhet inom vård och omsorg - sommarjobb.

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Bemanningscenter ger en väg in för alla våra viktiga timavlönade för korttidsbemanning. Vi rekryterar timavlönade till socialförvaltningen, serviceförvaltningen, hemvårdsförvaltningen och till daglig verksamhet inom utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Hos oss utgår vi från den enskilde kunden/brukarens behov och önskemål för att utforma vård, omsorg och service i nära samarbete med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Vi utför hälso- och sjukvårdsuppgifter på delegation samt dokumenterar händelser från kundens/brukarens vardag. Det är ett omväxlande arbete med fokus på att skapa en god vardag för våra kunder/brukare. Meriterande är även om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och kognitivt stöd.

Larm och nattpatrull
Larm- och nattpatrullen arbetar i huvudsak med att besvara och åtgärda larm som kommer in till trygghetslarmscentralen. Våra kunder ska känna sig trygga med att de kan få hjälp i akuta situationer där man har svårt att klara själv under dygnets alla timmar. Arbetet på patrullerna är stundtals fysiskt krävande och vår personal är snabbt på plats och kan hjälpa till vid oförutsedda händelser, t.ex. fall, oro eller akut sjukdom. Vi ser gärna här att du har erfarenhet inom vård och omsorg och att du kan arbeta i ett högt tempo.

Korttid/växelvård samt palliativ vård
Korttid innebär snabba kundflöden och kontakter med många olika personer, kunder, deras anhöriga och andra professioner. Växelvården innebär att kunderna växlar mellan hemmet och växelvården. Palliativ vård är en helhetsomhändertagande vård där specifik kunskap krävs för att hjälpa människor med obotlig, livshotande sjukdom. Du som söker har engagemang och vilja att arbeta självständigt. Du har förmåga att snabbt kunna ställa om utifrån kundernas behov.

Stödassistent
Som stödassistent på våra gruppboende arbetar du med att stödja och motivera brukare utifrån det individuella behovet. I uppdraget ingår till exempel att stödja de boende mot självständighet med personlig omvårdnad, stöd vid matlagning, städ och vid olika aktiviteter. Vi arbetar med ett lågaffektivt och respektfullt bemötande med fokus på deltagarens delaktighet och inflytande. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga samt höga krav på samarbetsförmåga och kommunikation. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att ha arbetat som stödassistent på grupp- eller servicebostad inom LSS med målgruppen personer med olika funktionsvariationer som autism, intellektuell funktionsnedsättning och utmanade beteende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska alternativt har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig (ex. inom pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller omvårdnad) alternativt har minst ett års dokumenterad erfarenhet inom vård och omsorgsyrket.

Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att jobba inom vård och omsorg. Du är engagerad, social, flexibel och lyhörd - såväl med brukare/kunder samt med anhöriga och kollegor.

Du som söker är 18 år eller äldre!

Du har B- körkort så du kan ta dig till arbetsplatsen och köra kommunens bilar i tjänsten.

Du har god kunskap i svenska språket och lätt förstå både tal och skrift. Du kan enkelt dokumentera i system via mobiltelefon eller dator.

Som person tar du gärna initiativ och kan arbeta ensam samtidigt som du kan bygga goda relationer till kunder och kollegor i ditt team. Ni tar gemensamt ansvar för god kvalitet i uppdragen.

Du som söker som stödassistent har gärna kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen, lågaffektivt bemötande, alternativ kommunikation, kognitivt stöd och Studio III.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
30
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Publicerad
2024-03-27
Ansök senast
2024-04-30

Upplysningar

  • Bemanningscenter
    Rekryterare
    Telefon: 035- 13 67 00
  • Kommunal reception
    Facklig
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C184429 - 2024Ansök

Övrig information

Rekrytering kommer ske löpande, vi hör av oss inom en vecka per telefon. Om du inte svarar lämnar vi ett sms där vi uppmuntrar dig att svara så återkommer vi på telefon. Ha även koll i din mailbox och skräppost om du får meddelande från oss via Visma.

För att bli aktuell för anställning inom vård och omsorg vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen i oöppnat kuvert.

Vi kommer göra eventuell intern bakgrundskontroll genom intern referenser innan intervju om du arbetat tidigare i kommunen.

Hos oss får du 1-3 dagars introduktions utbildning samt 3-6 dagars bredvid gång på den verksamheten du ska arbeta för att känna dig trygg i din anställning.

Vi har ett friskvårdsbidrag som alla anställda får ta del av.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!