Skoladministratör till Linehed- och Engelbrekts förskolor

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Som skoladministratör arbetar du med varierande arbetsuppgifter och kommer i kontakt med en mängd olika områden inom förskolan. Det är ett stort inflöde på frågor och uppgifter från rektorer och medarbetare så arbetet är väldigt varierande och ställer stora krav på flexibilitet, förmåga att självständigt prioritera och strukturera arbetet och få saker gjorda. Du är en nyckelperson och kommer att arbeta nära rektorerna i området och förskolans personal i flera olika administrativa uppgifter. Du ger service utifrån den överenskommelse som är bestämd med rektorerna. Du tar dig an både de små och de stora frågorna och förväntas att arbeta med frågor på ett lagenligt och rättssäkert sätt. Du kommer bl a att sköta administration gällande ärenden i personalsystemet Heroma, vikarietillsättning, beställningar, IST systemet, ha kontakt med vårdnadshavare samt olika kontakter inom organisationen men även med externa leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom administration, exempelvis KY eller YH-utbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har tidigare dokumenterad erfarenhet från administrativt arbete och service. Du har lätt för att lära nya IT-system och se samband och behärskar office-paketet väl. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Eftersom arbetet innefattar många olika områden behöver du som söker vara lyhörd för rektorernas behov och flexibel i att ändra arbetssätt och skifta fokus. För att lyckas i rollen behöver du trivas med att vara spindeln i nätet och ha lätt för att omprioritera.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i IT-systemet Heroma.

Som person är du trygg, strukturerad och prestigelös i din yrkesroll och förstår vikten av att skapa förtroendefulla relationer med dina samarbetspartners.

Vi tror att du trivs med ett varierat arbete där du får göra skillnad varje dag och skapa goda förutsättningar för cheferna att kunna göra ett gott arbete.

Om du blir kallad till intervju kommer dessa att ske den 24/1.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-11-17
Ansök senast
2022-12-11

Upplysningar

 • Caroline Wiking
  Rektor
  Telefon: 0766-956409
 • Åsa Malmberg
  Vision
  Telefon: 0790-621026
 • Ylva Johansson
  Rektor

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01032Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!